Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

mac

wibbitz

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Επεισόδια στο Κιλκίς, πολύ σωστή ενέργεια από τα Φιλοζωικά σωματεία.


Κάποιοι ρίχνουν συνεχώς φόλες στα αδέσποτα.
Οι φιλόζωοι μάζεψαν τα νεκρά ζώα και τα άφησαν στην πόρτα του Δημαρχείου, μπας και φιλοτιμηθεί κανείς και εντοπίσει όσες ρίχνουν φόλες, ώστε να καταδικαστούν στα 5 έτη φυλάκισης που προβλέπει ο νέος νόμος.
Χθες το βράδυ σε διάφορα σημεία της πόλης του Κιλκίς εντοπίστηκαν δηλητηριασμένα πολλά αδέσποτα ζώα, σκυλιά και γάτες. Ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος Κιλκίς διαμαρτυρόμενος...
για την θανάτωσή τους από κάποιους ασυνείδητους πολίτες, πραγματοποίησε συγκέντρωση σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Κιλκίς. Ειδικότερα μέλη του Συλλόγου μετέφεραν τα άψυχα νεκρά σώματα των ζώων και τα τοποθέτησαν στην είσοδο του Δημαρχείου.
Η απάντηση του Δήμου.
Ο Δήμος Κιλκίς με αφορμή το σημερινό επεισόδιο που έλαβε χώρα στην είσοδο του Δημαρχείου Κιλκίς από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Κιλκίς, κατά το οποίο εκτυλίχθηκαν θλιβερές και δυσάρεστες σκηνές, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Σίγουρα δεν τιμάει κανέναν η καθημερινή εικόνα των αδέσποτων ζώων που περιφέρονται στην πόλη του Κιλκίς σε άθλιες συνθήκες και σε πολλές περιπτώσεις συνιστούν κίνδυνο για τους πολίτες.
Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι η δημοτική αρχή Κιλκίς στο μέτρο των δυνατοτήτων της και των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν, προσπαθεί να ανταποκριθεί όσο μπορεί στο μείζον αυτό πρόβλημα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι όταν αναλάβαμε πριν ενάμιση χρόνο, τα σκυλιά που φιλοξενούνταν στο κυνοκομείο δεν ξεπερνούσαν τα 100 και σήμερα ο αριθμός τους έχει σχεδόν διπλασιαστεί φθάνοντας τα 180.
Δυστυχώς όμως τα περιορισμένα κονδύλια του δήμου και η γενικότερη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας δεν βοηθούν στην περαιτέρω αποτελεσματική επίλυση του προβλήματος. Μάλιστα το πρόβλημα το τελευταίο διάστημα έχει οξυνθεί από την κατακόρυφη αύξηση των αδέσποτων και λαμβάνει πλέον εξαιρετικά ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς έχουν πολλαπλασιαστεί και τα κρούσματα των επιθέσεών τους σε μικρά παιδιά, υπερήλικες δημότες και όχι μόνο. Ενδεικτική του προβλήματος μάλιστα, είναι η σωρεία των καταγγελιών που δέχεται σχεδόν σε καθημερινή βάση η Εισαγγελία Κιλκίς.
Ο Δήμος Κιλκίς κατανοεί πολύ καλά το θέμα των αδέσποτων ζώων, επιδεικνύοντας την αρμόζουσα ευαισθησία. Δεν μπορεί όμως να μην καταθέσει τον ξαφνιασμό του απέναντι στο σημερινό επεισόδιο που εκτυλίχθηκε στο Δημαρχείο, όπου ως τρόπος διαμαρτυρίας για την τραγική θανάτωση των αδέσποτων ζώων από φόλες, επιλέχθηκε η τοποθέτηση των νεκρών ζώων στα σκαλιά της εισόδου.
Θεωρούμε ότι με το σημερινό επεισόδιο επιχειρήθηκε μια άνευ προηγούμενη προσπάθεια σχηματισμού αρνητικών εντυπώσεων σε βάρος του δήμου Κιλκίς, κάτι που θεωρούμε ανεπίτρεπτο.
Στο θέμα όλοι έχουμε τις ευθύνες μας και ο καταλογισμός ευθυνών σε μιά μόνο πλευρά σίγουρα δεν βοηθά στην επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος.
Σε ό,τι αφορά την αποτρόπαια θανάτωση των αδέσποτων, η δημοτική αρχή Κιλκίς αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη με την κατάθεση μήνυσης κατ' αγνώστων.
Συμβουλή taxalia: Το τεράστιο πρόβλημα των αδέσποτων, έχει μόνο μία λύση -κι αυτό είναι απόσταγμα σοφίας, δεκάδων ετών, χιλιάδων ανθρώπων που ασχολήθηκαν-: στείρωση. Στείρωση, στείρωση, στείρωση. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Στείρωση.
Στειρώστε κι αφήστε τα λόγια.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Μην γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλια θα σβήνονται άμεσα.

http://www.greeklish-to-greek.gr/ Για όσους δεν ξέρουν να γράφουν!
Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση!!!