Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

mac

wibbitz

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

6 Οικονομικές τροφές που και θα σας χορτάσουν και θα σας ζεστάνουν

Η θερμοκρασία έχει πέσει κατακόρυφα, το πετρέλαιο έχει αυξηθεί και τα καλοριφέρ όλο πιο σπάνια ανοίγουν πια στα σπίτια. Η καλή διατροφή είναι σύμμαχος μας και στις κρύες ημέρες του χειμώνα ...



Βέβαια, αν και ενστικτωδώς αναζητούμε πιο θερμές επιλογές αυτό τον καιρό, δεν χρειαζόμαστε κατ' ανάγκη τα ζεστά τρόφιμα να μας κάνουν να νιώσουμε πιο ζεστά. Σε γενικές γραμμές, οι τροφές με υψηλότερη περιεκτικότητα σε καλά λιπαρά και πρωτεΐνη θα κάνουν τη «δουλειά» τους. Καλό είναι να έχετε στο διαιτολόγιο σας τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Β3, επειδή βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά να διατηρηθούν τα χέρια

Για ποια είδη τροφίμων μιλάμε; Άπαχο κρέας, λιπαρά ψάρια, αυγά, ξηροί καρποί, γαλακτοκομικά προϊόντα, τυρί, σουσάμι, φύτρο σιταριού, φασόλια, πράσινα λαχανικά, όλα έχουν κάποιο είδος «θερμαντικής» δράσης! Κάποιες βασικές αλλά και οικονομικές επιλογές περιλαμβάνουν:

Σούπα. Είναι ζεστή από μόνη της και μπορεί να σας ζεστάνει. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της σούπας, είναι ότι αποτελεί εξαιρετικά ευέλικτο πιάτο. Προσθέστε άπαχο κρέας ή ψάρι ή φασόλια για πρωτεΐνη. Τυρί για βιταμίνη Β3 και διάφορα λαχανικά για πολλά αντιοξειδωτικά. Εύκολη επιλογή-και σχετικά οικονομική–ενώ, μπορείτε να τη διατηρήσετε στην κατάψυξη και να τη ξαναζεστάνετε μετά από εβδομάδες.

Μπαχαρικά. Χρησιμοποιήστε διάφορα είδη πιπεριών, όπως καγιέν, τσίλι, μπούκοβο, πάπρικα, να νοστιμίσει η μαγειρική σας, ενώ ταυτόχρονα θα βελτιωθεί η κυκλοφορία του αίματός σας.

Φυλλώδη λαχανικά. Τα τρόφιμα όπως το σπανάκι μπορούν να σας προσφέρουν «ζεστασιά», εξαιτίας της περιεκτικότητάς τους σε σίδηρο, ο οποίος συμβάλλει στη διέγερση της παραγωγής θερμότητας από το σώμα σας.

Έλαια. Θυμηθείτε, ότι το λίπος γενικά μπορεί να σας κρατήσει ζεστούς! Χρησιμοποιήστε όμως καλά λιπαρά,όπως το ελαιόλαδο κατά το μαγείρεμα, το σουσάμι, αλλά και τους ξηρούς καρπούς σαν σνακ.

Κρέας-ειδικά το κόκκινο. Το κρέας αν και δεν αποτελεί την πιο οικονομική λύση, τα οφέλη του στη διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος υπερκαλύπτουν το κόστος. Επιπλέον,δεν χρειάζεστε μεγάλες ποσότητες, μία μέτρια μερίδα στο μέγεθος της παλάμης σας είναι αρκετή. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β3 και σε σίδηρο.

Ζεστό τσάι- βότανα. Ζεστά ροφήματα,όπως το τσάι,μπορεί να μην σας κρατήσουν ζεστούς σε «χημικό» επίπεδο για πολύ ώρα, έχουν ωστόσο πολλά άλλα μεγάλα οφέλη, όπως τα αντιοξειδωτικά, που ενισχύουν την άμυνα σας σε ιώσεις και γρίπες, ενώ ταυτόχρονα σας ενυδατώνουν, όπως ακριβώς και οι σούπες. Δεν πρέπει να ξεχνάτε την κατανάλωση νερού, γιατί διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος σας. πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Μην γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλια θα σβήνονται άμεσα.

http://www.greeklish-to-greek.gr/ Για όσους δεν ξέρουν να γράφουν!
Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση!!!