Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

mac

wibbitz

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Οι νεροβούβαλοι επέστρεψαν στον Αμβρακικό


Όταν το 2002 η ΕΤΑΝΑΜ αναλάμβανε την πρωτοβουλία να ξαναφέρει νεροβούβαλους στον Αμβρακικό, δεν πίστευαν πολλοί στο εγχείρημα. Όμως δεν χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να αναθεωρήσουν την άποψή τους.

Το 2002 η ΕΤΑΝΑΜ ανέθεσε στον κ. Γιάννη Φλούδα να εκθρέψει για τρία χρόνια 15 νεροβούβαλους, που μεταφέρθηκαν από την περιοχή των Σερρών. Δέκα χρόνια αργότερα ο κ. Γιάννης Φλούδας εξακολουθεί να ασχολείται με τα ζώα, δείχνοντας ένα περίσσευμα αγάπης και βέβαια οι 15 νεροβούβαλοι έχουν γίνει ογδόντα και αποτελούν έναν ακόμη πόλο έλξης στον Αμβρακικό.



http://www.epiruspost.gr

Η ιδιόμορφη αυτή φάρμα βρίσκεται στην Στρογγυλή Άρτας, ένα ιδιαίτερο τοπίο. Ανάμεσα στα σπάνια είδη πανίδας που βρίσκουν καταφύγιο στον υγροβιότοπο του Αμβρακικού βρίσκονται και οι νεροβούβαλοι που χάρη στη φροντίδα του κ. Φλούδα αυξάνονται και πληθύνονται!

Από τον Μάρτιο μέχρι τον Οκτώβριο, όπου η υδρόβια βλάστηση είναι άφθονη τα ζώα βόσκουν ελεύθερα, περνώντας τις περισσότερες ώρες μέσα στα νερά. Τους μήνες του χειμώνα έχουν ανάγκη από μεγαλύτερη φροντίδα και τροφή που είναι κυρίως η βρώμη και το τριφύλλι.

Ο ιδιοκτήτης τους διαθέτει για σφαγή, σε βιολογικό σφαγείο στη Φιλιππιάδα μόνο αρσενικά ζώα, μεγαλύτερα του ενάμισι έτους, ενώ τα θηλυκά μένουν στο κοπάδι για αναπαραγωγή.

Οι νεροβούβαλοι λοιπόν επιστρέφουν στον Αμβρακικό και όσοι επισκέπτονται τον υγρότοπο της Ροδιάς δεν μπορούν παρά να τους θαυμάσουν και αν τα καταφέρουν να τους φωτογραφίσουν κιόλας.
Ηλεκτρονικός Κατάλογος Ηπείρου
Καρναβάλι Παραμυθιάς
giorgos_vlaxos200x119

Μπες στην παρέα μας στο Σουβλάκι του Βουνού και κατεβασε το κουπονι!
banner-live
banner-sports
Συνδεδεμενοι Επισκέπτες
Έχουμε 178 επισκέπτες συνδεδεμένους
Ο Καιρός στα Ιωάννινα
Ιωάννινα
Ιωάννινα -4°C
96%
2B ΒΑ
Η τοποθεσία στο Google Maps
Data © 2012 meteo.gr
Πολυτελής Διαμονή Zagori Ζαγοροχώρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Μην γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλια θα σβήνονται άμεσα.

http://www.greeklish-to-greek.gr/ Για όσους δεν ξέρουν να γράφουν!
Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση!!!