Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

mac

wibbitz

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Επικίνδυνοι ιοί ανιχνεύονται στο λαθραίο κρέας άγριων ζώων


Ουάσινγκτον
Το κρέας πιθήκων και άλλων άγριων ζώων που εισάγεται παράνομα στις ΗΠΑ είναι συχνά μολυσμένο με επικίνδυνες ζωονόσους που μπορούν να μεταδοθούν στον άνθρωπο, αποκαλύπτει έρευνα σε φορτία που κατασχέθηκαν σε αρκετά αμερικανικά αεροδρόμια.

«Το παγκόσμιο εμπόριο άγριας ζωής έχει συντελέσει ιστορικά στην εμφάνιση και την εξάπλωση μεταδοτικών νοσημάτων» προειδοποιούν οι ερευνητές με δημοσίευσή τους στην ανοιχτή ηλεκτρονική επιθεώρηση PLoS ONE.

Εκτιμούν μάλιστα ότι το 75% των νέων, ή «αναδυόμενων» λοιμωδών νοσημάτων προέρχεται από την επαφή με μολυσμένα άγρια ζώα.

Κλασικά παραδείγματα ιών που μεταπήδησαν από τα ζώα στον άνθρωπο είναι ο ιός HIV αλλά και ο ιός του SARS που τρομοκράτησε τον πλανήτη το 2003.

Η τελευταία έρευνα έρχεται να προστεθεί σε εκτίμηση που δημοσιεύτηκε το 2010, σύμφωνα με την οποία οι ποσότητες κρέατος άγριων ζώων που περνούν από το διεθνές αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκολ του Παρισιού φτάνουν τους πέντε τόνους ανά εβδομάδα.Αυτή τη φορά, οι ερευνητές εξέτασαν μακάβρια φορτία που κατασχέθηκαν στο JFK της Νέας Υόρκης και σε ακόμα τέσσερα διεθνή αεροδρόμια στις ΗΠΑ. Κρέας χιμπατζήδων, μπαμπουίνων, άλλων πρωτευόντων, ή ακόμα και τρωκτικών, εντοπίζεται κατά διαστήματα μέσα σε βαλίτσες ή σε ασυνόδευτα δέματα (ένθετη αριστερά).

Τα ωμά, καπνιστά ή αποξηραμένα κρέατα ελέγχθηκαν για μια ποικιλία γνωστών ζωονόσων. Πολλά βρέθηκαν μολυσμένα με επικίνδυνους ιούς όπως ο SFV, ένας ιός των πιθήκων που σχετίζεται με τον HIV, καθώς και κυτομεγαλοϊοί, λεμφοκρυπτοϊοί και άλλοι ιοί της οικογένειας του έρπητα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Νίνα Μαράνο των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), τονίζουν ότι οι έλεγχοι στα αεροδρόμια πρέπει να ενταθούν και να καλύπτουν όχι μόνο τα παράνομα φορτία κρέατος αλλά και τα ζωντανά ζώα που προορίζονται για κατοικίδια.

Το κυνήγι άγριων ζώων είναι διαδεδομένο κυρίως στην Αφρική και ιδιαίτερα στο Καμερούν, από όπου ενδέχεται να ξεκίνησε η επιδημία του AIDS. Όπως είχε δείξει μελέτη το 2005, νέοι ιοί συγγενικοί με τον HIV μολύνουν ακόμα και σήμερα κυνηγούς πιθήκους του Καμερούν.

.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Μην γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλια θα σβήνονται άμεσα.

http://www.greeklish-to-greek.gr/ Για όσους δεν ξέρουν να γράφουν!
Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση!!!