Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

mac

wibbitz

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Διακοπές χωρίς τετράποδες «ντροπές»


Οι διακοπές είναι εδώ για τους περισσότερους και επειδή δυστυχώς σε πολλά μέρη της Ελλάδας, συνεχίζουν να υπάρχουν τα λεγόμενα “βαρελόσκυλα” αλλά και να γίνονται κακοποιήσεις ζώων, δημοσιεύουμε επιστολή-πρωτόκολλο ευζωίας ζώων, που απέστειλε στην εισαγγελία Ηρακλείου η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντολογική Ομοσπονδία, χρήσιμο και για τυχόν περιπτώσεις που θα συναντήσετε και που χρίζουν καταγγελίας. «Βάσει του νόμου 1197/81 εφόσον δεν τηρούνται τα παρακάτω συνιστούν ποινικό αδίκημα:

α) Χορήγηση καταλλήλου και επαρκούς δια το είδος τροφής και ύδατος. Απολύτως ακατάλληλη στα «βαρελόσκυλα» η χορήγηση «ψοφιμιών» ως τροφή. Καθαρό νερό, όχι μουχλιασμένο, λασπωμένο και πράσινο. Το καλοκαίρι απαγορεύεται να αφήνονται απότιστα γενικά όλα τα ζώα.

β) Εξασφάλιση άνετου, υγιεινού και προσαρμοσμένου στο φυσικό τρόπον διαβιώσεώς των ζώων καταλύματος. Σε αυτή την κατηγορία δεν εμπίπτουν τα βαρέλια, ντεπόζιτα ή άλλες πρόχειρες κατασκευές που δεν παρέχουν προστασία από τις καιρικές συνθήκες στα ζώα πάσης φύσεως...

Επίσης σε περιπτώσεις που υπάρχει κάποιο είδος καταλύματος αυτό θα πρέπει να προστατεύεται από τον καύσωνα, από το κρύο, τον παγετό και τις βροχές. Δεν πρέπει να βρίσκονται τα όποια καταλύματα στο έλεος των καιρικών συνθηκών. Αυτό εμπεριέχει «φόνο», βασανισμό και κακοποίηση.

Βάσει του νόμου 2017/92, άρθρο 3 , παρ 1. «κανείς δεν πρέπει να κάνει άσκοπα ένα ζώο συντροφιάς να πονά, υποφέρει ή να αγωνιά. Άρθρο 4 , παρ. 2,β «Κάθε άτομο που έχει ένα ζώο συντροφιάς πρέπει να του παρέχει τις κατάλληλες δυνατότητες άσκησης».

Νόμος 3170/2003 Άρθρο 2 , Υποχρεώσεις Ιδιοκτητών. Υποχρεωτική είναι η ηλεκτρονική σήμανση και η μέριμνα για την ευζωία του. Απαγορεύεται κάθετα η μόνιμη παραμονή σε μπαλκόνια ή σε ακάλυπτους χώρους πολυκατοικιών κλπ. Καθώς και το μόνιμο δέσιμο με αλυσίδα.

Εφόσον το ζώο αφαιρεθεί από το σημείο που έγινε η καταγγελία, ο κηδεμόνας είναι υποχρεωμένος να καταδείξει στα αστυνομικά όργανα το σημείο που βρίσκεται.

http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Μην γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλια θα σβήνονται άμεσα.

http://www.greeklish-to-greek.gr/ Για όσους δεν ξέρουν να γράφουν!
Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση!!!