Σε ολόκληρο τον κόσμο κάθε χρόνο εκατοµµύρια ζώα παγιδεύονται, φυλακίζονται σε άθλιες συνθήκες και θανατώνονται µε φριχτούς τρόπους αφού γδέρνονται ζωντανά για τη γούνα τους. Το μέγεθος της γούνας δεν έχει σημασία αφού ακόμη και για το πιο µικρό κομµάτι γούνας, ένα τουλάχιστον ζώο θυσιάζεται! Γούνινες λεπτοµέρειες, χρησιµοποιούνται πλέον σε πολλά ρούχα και αξεσουάρ όπως σε γιακάδες, κουκούλες, κασκόλ, γάντια, τσάντες, µπότες ακόµα και σε µπρελόκ! ΕΔΩ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΔΑ
wibbitz
Κυριακή 13 Μαΐου 2012
Φρούτα και λαχανικά: Ενισχύουν το καλοκαιρινό μαύρισμα
Ως γνωστόν, μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, κυρίως με την κατανάλωση φρούτων
και λαχανικών, μας παρέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά που εξασφαλίζουν την καλή υγεία του οργανισμού μας.
Ωστόσο, υπάρχει ένας επιπλέον για να ακολουθείτε ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής, καθώς φρούτα και λαχανικά, αλλά και άφθονο νερό, έχουν τη δυνατότητα να σας χαρίσουν χρυσαφένιο μαύρισμα.
Τα θρεπτικά συστατικά τους μπορούν να επηρεάσουν τόσο το χρώμα όσο και τη λάμψη του μαυρίσματος. Είναι αυτονόητο βεβαίως ότι θα πρέπει να αποφεύγετε την υπερέκθεση στον ήλιο. Αν και οι ακτίνες του είναι απαραίτητες για τον σχηματισμό βιταμίνης D, μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στο δέρμα και τον οργανισμό.
Οι διατροφικές πηγές των καροτενοειδών είναι οι ακόλουθες:
- το Β-καροτένιο: υπάρχει στα καρότα, επίσης, τα βερίκοκα, στην κολοκύθα, στην γλυκοπατάτα, στην πορτοκαλί πιπεριά. Το β-καροτένιο αποτελεί προ-βιταμίνη της Α, αφού σημαντικό μέρος αυτού μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στον οργανισμό.
- το λυκοπένιο: υπάρχει στην ντομάτα, στο καρπούζι, στα κεράσια. Έχει αποδειχθεί ότι η βιοδιαθεσιμότητα του λυκοπενίου πολλαπλασιάζεται στην ντομάτα που έχει υποστεί κάποια θερμική επεξεργασία, π.χ. μαγείρεμα, καθώς και όταν είναι σε επαφή με λιπαρά, π.χ. λάδι.
- η λουτεΐνη: υπάρχει στο σπανάκι, το λάχανο, το μαρούλι, το καλαμπόκι, καθώς και τα λαχανάκια Βρυξελλών. Η λουτεΐνη χαρακτηρίζεται μάλιστα για την προληπτική και προστατευτική δράση της ενάντια στην εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.
Μην ξεχνάτε, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια των ζεστών θερινών μηνών είναι ιδιαίτερα σημαντική η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού και ιδίως των ιστών. Βοηθά στην ομοιομορφία του μαυρίσματος, αλλά και στην περαιτέρω λάμψη του, καθώς και στη διατήρηση της ελαστικότητας και της σφριγηλότητάς του. Παράλληλα, η κατανάλωση άφθονης ποσότητας νερού είναι απαραίτητη σε καθημερινή βάση.
Το ανθρώπινο σώμα αδυνατεί να αποθηκεύσει νερό, με αποτέλεσμα η ελλιπής πρόσληψη υγρών να προκαλεί πληθώρα συμπτωμάτων όπως ξηροστομία, ξηροφθαλμία, πονοκεφάλους και, βέβαια, αφυδάτωση στου δέρματος, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Αν συνοψίσουμε το «τοπ» 5 των τροφίμων για υγιές και ομοιόμορφο μαύρισμα, είναι τα καρότα, τα παντζάρια, οι ελιές, τα θαλασσινά και τα ακτινίδια.
zougla.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Μην γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλια θα σβήνονται άμεσα.
http://www.greeklish-to-greek.gr/ Για όσους δεν ξέρουν να γράφουν!
Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση!!!