Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

mac

wibbitz

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Πυροβόλησε τη σκυλίτσα, άρπαξε τα κουτάβια της και μένει ατιμώρητος!


Το πρωί του περασμένου Σαββάτου η σκυλίτσα, που βλέπετε, έπνιξε μια αδέσποτη κότα στην περιοχή της Επανομής Θεσσαλονίκης, η οποία ανήκε... σ’ έναν 43χρονο. Εκείνος για να εκδικηθεί το ζώο όχι μόνο το πυροβόλησε με την καραμπίνα του, αλλά άρπαξε και τα κουτάβια του προφανώς για να τα εξαφανίσει…

Η ιστορία αυτού του εγκλήματος, ο δράστης του οποίου έμεινε ατιμώρητος και αυτή τη φορά, έχει ως εξής: Τη σκυλίτσα αυτή πριν από τρία χρόνια την εντόπισε ο γιος του κ. Γιώργου Αγγελόπουλου, να περιφέρεται αδέσποτη στο πάρκο της εκκλησιάς του Αγίου Αργυρίου στην Επανομή.

Τότε ο κ. Αγγελόπουλος αποφάσισε και της έφτιαξε ένα σπιτάκι, το οποίο το εγκατέστησε σ’ ένα οικόπεδο του δήμου σε απόσταση περίπου δέκα μέτρων από το σπίτι του και εκεί τη φρόντιζε έχοντας τη δεμένη. Η ημίαιμη σκυλίτσα - σύμφωνα με τον κ. Αγγελόπουλο - έχει πολύ ήρεμο χαρακτήρα, είναι φιλική και κοινωνική με όλους. Τα παιδιά της γειτονιάς καθημερινά παίζουν μαζί της, λύνοντας της και έτσι ανήκει πρακτικά σε όλη τη γειτονιά.

Όμως μέσα στα τρία αυτά χρόνια το συγκεκριμένο ζώο επιτέθηκε πνίγοντας δύο κότες ενός γείτονα (πεθερού του δράστη), οι οποίες ήταν «ελευθέρας βοσκής» και περιφέρονταν στην περιοχή, αφού δεν ήταν μέσα σε κοτέτσι.

Ο «τρελός» και οι μάρτυρες που κάνουν τις «πάπιες»

Το Σάββατο το μεσημέρι η σκυλίτσα, την οποία είχαν λύσει μάλλον και πάλι τα πιτσιρίκια, επιτέθηκε σε μια κότα, η οποία ήταν και αυτή αδέσποτη, δηλαδή δε βρισκόταν σε περιφραγμένο χώρο. Ο 43χρονος ιδιοκτήτης του μαύρου κοτόπουλου, πήρε το κομμένο κεφάλι της κότας και το παράτησε στην είσοδο του σπιτιού του κ. Αγγελόπουλου το μεσημέρι του Σαββάτου.

Όταν ο κ. Αγγελόπουλος το είδε και παρατήρησε, ότι η σκυλίτσα δεν ήταν δεμένη απευθύνθηκε στο γείτονα του για να τον αποζημιώσει για την απώλεια προσφέροντας 50 ευρώ. Το ίδιο είχε κάνει και στο παρελθόν νιώθοντας υπεύθυνος για την απώλεια των αδέσποτων πτηνών.

Τότε εκείνος του εξήγησε, ότι το κοτόπουλο, που έπνιξε ο σκύλος, δεν ήταν δικό του αλλά του γαμπρού του. Έτσι ο κ. Αγγελόπουλος απευθύνθηκε στη σύζυγο του 43χρονου Γρηγόρη Κ., για να της δώσει τα χρήματα. Εκείνη όμως του εξήγησε, ότι ο άντρας της ήταν έξαλλος για το συμβάν και απειλούσε μάλιστα να του κάνει μήνυση!

Καθώς ο κ. Αγγελόπουλος προσπαθούσε να βρει σε ποιον ανήκε η μαύρη κότα, δύο γείτονες του είπαν, ο ένας ότι άκουσε τον πυροβολισμό και η δεύτερη, ότι είδε τον 43χρονο έξαλλο, να απειλεί τον ίδιο, να τον καθυβρίζει και τελικά να πυροβολεί την σκυλίτσα με την καραμπίνα του. Ο κ. Αγγελόπουλος παρατήρησε δε, ότι έλειπαν από το σπιτάκι ακόμα και τα κουτάβια της σκυλίτσας, γι’ αυτό και το βράδυ του Σαββάτου πήγε στο Α.Τ. Επανομής κατήγγειλε τον δράστη του και επικαλέστηκε τους δύο μάρτυρες, οι οποίοι και τελικά κατέθεσαν στην Αστυνομία.

Αρχικά οι άνδρες του Α.Τ. Επανομής επιδίωξαν να λυθεί «ειρηνικά» η διαφορά γι’ αυτό και πίεσαν τον Γρηγόρη Κ. να αποκαλύψει, που έχει πάει τα κουτάβια. Και όντως το έκανε. Στο μεταξύ είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στο Α.Τ. Επανομής από την Ιζαμπέλα Μποτονάκη, πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ - Η ΑΓΑΠΗ», που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Πυλαίας Θεσσαλονίκης.

Η κα Μποτονάκη επικαλούμενη τη νομοθεσία πίεσε τους αστυνομικούς να κάνουν ό,τι ορίζει η νομοθεσία για να αποκαλύψει ο δράστης που πήγε τα κουτάβια. Έτσι ο κ. Αγγελόπουλος πήγε στο σπίτι του 43χρονου και παρουσία της συζύγου του δράστη παρέλαβε τα τρία μικρά και τα πήγε στη μαμά τους.

Πριν πάει ο κ. Αγγελόπουλος στην Αστυνομία είχε εντοπίσει και την πληγωμένη σκυλίτσα, την οποία άκουσε να γρυλίζει από τους πόνους έξω από το σπίτι του. Το ζώο υπέφερε από τα σκάγια. Ήταν χτυπημένο στο μάτι και στο πόδι. Τελικά η σκυλίτσα, την οποία είδε σήμερα κτηνίατρος, πρέπει να κάνει άμεσα εξόρυξη οφθαλμού – καθώς το ζώο έχασε το μάτι του. Όμως δεν της έγιναν ακτινογραφίες μια και ο κ. Αγγελόπουλος αδυνατεί – λόγω της οικονομικής του κατάστασης – να πληρώσει το σύνολο του κόστους των εξετάσεων και της θεραπείας.

Δε συνελήφθη ο δράστης

Σήμερα ο κ. Αγγελόπουλος πληροφορήθηκε, ότι ο δράστης έδωσε ανωμοτί κατάθεση και δε συνελήφθη, αφού ο εισαγγελέας έκρινε, ότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για συλληφθεί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Αυτό εν ολίγοις σημαίνει, ότι εκείνη, που τον είδε, και ενημέρωσε τον κ. Αγγελόπουλο για το τι είχε συμβεί, δεν είπε, ό,τι ακριβώς αντίκρισε στην Αστυνομία.

Μάλιστα όταν ο κ. Αγγελόπουλος σήμερα το απόγευμα ρώτησε τι γειτόνισσα, αν κατέθεσε ό,τι είδε, πήρε ως απάντηση «που να τα βάζεις με τον τρελό…». Όμως πως ο αρμόδιος εισαγγελέας δεν έκρινε ως επαρκή τα στοιχεία, αν και ο ίδιος ο δράστης παραδέχτηκε στους αστυνομικούς του Α.Τ. Επανομής, ότι είχε αρπάξει και τα κουτάβια, τα οποία είχε μεταφέρει στο σπίτι του;

Είναι όλα αυτά συμπτώσεις; Το νεκρό κοτόπουλο, το πυροβολημένο ζώο, τα «εξαφανισμένα» κουτάβια; Τελικά τι κάνει νιάου – νιάου στα κεραμίδια;

Επείγει η φροντίδα του ζώου

Αυτή τη στιγμή επείγει η σωτηρία του ζώου που ακόμα υποφέρει. Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει οικονομικά για την κτηνιατρική περίθαλψη του πυροβολημένου σκύλου και στη συνέχεια στη στείρωση του να επικοινωνήσει με την κα Μποτονάκη στο τηλέφωνο 6977951694.

Ο κ. Αγγελόπουλος μιλώντας αναφορικά με τα όσα συνέβησαν στο σκύλο αλλά και με την αδιαφορία, που τελικά επέδειξε η μάρτυρας – προφανώς για να μη μπλέξει – τονίζει: «Πόσο άδικο είναι! Πόσο άνανδρο και θρασύδειλο να τα βάζεις μ’ ένα πλάσμα, το οποίο και δεν αντιδρά, δεν αμύνεται αλλά και σε κοιτά με αγάπη σαν να περιμένει να το χαϊδέψεις και όχι να του βγάλεις το μάτι!

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να γυρνάμε το βλέμμα σε ό,τι στραβό είναι μπροστά μας. Αν το κάνουμε αύριο θα είναι η δική μας σειρά. Η ποιότητα μιας δημοκρατικής κοινωνίας κρίνεται από τον τρόπου που αντιμετωπίζει τα πιο αδύναμα μέλη της».

Δεν αρκεί να ταΐζουμε τα αδέσποτα

Εκείνος ο οποίος πραγματικά νοιάζεται για κάποιο ζώο και φροντίζει ένα αδέσποτο, θα πρέπει πρώτα να μεριμνήσει – αν το ζώο είναι υγιές – για τη στείρωση του. Ο σκυλίτσα αυτή γέννησε ήδη τρία κουτάβια, τα οποία θα έχουν αντίστοιχα προβλήματα, αν ζήσουν στο δρόμο.

Η κάνουλα της παραγωγής αδέσποτων ζώων κλείνει ή με τον απόλυτο περιορισμό των κατοικιδίων γατιών και σκυλιών (ράτσας), τα οποία εισάγονται από το εξωτερικό ή αναπαράγονται ανεξέλεγκτα σε παράνομες και νόμιμες φάρμες στην Ελλάδα σε συνδυασμό με τις μαζικές στειρώσεις όσων βρίσκονται στους δρόμους. Άλλος πολιτισμένος και ηθικά αποδεκτός τρόπος δεν υπάρχει!
zoosos.gr

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ: Ένα πολύ πεινασμένο παπαγαλάκι!


Ο πολύχρωμος πρωταγωνιστής του παρακάτω βίντεο προσπαθεί να εξηγήσει στον ιδιοκτήτη του ότι πεινάει.

Και επειδή οι κραυγές πείνας δεν φαίνεται να τον συγκινούν και συνεχίζει απλώς να τραβάει με την κάμερα, ο παπαγάλος αποφασίζει να «ξεσπάσει» στην κατσαρόλα.

Δείτε το βίντεο:

ΠΗΓΗ: mediagate.gr

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Κορίτσι VS αρνάκι: 1 - 0 [video]


Δεν ξέρουμε τι δουλειά μπορεί να έχει ένα αρνάκι μέσα σε ένα σαλόνι αλλά όταν στο ίδιο σαλόνι υπάρχει και ένα κορίτσι που μιμείται το αρνί τότε το αποτέλεσμα είναι ξεκαρδιστικό.

Δείτε το επόμενο video και θα καταλάβετε:

http://mediagate.gr/
Το είδαμε εδώ

Έρχεται η τηλεόραση για σκύλους


Πώς θα σας φαινόταν αν στο τηλεκοντρόλ σας είχατε, εκτός από τα γνωστά κανάλια, κι ένα κανάλι ειδικά για τον αγαπημένο σας σκύλο.

Με περιεχόμενο που θα αφορά τον ίδιο, θα τον χαλαρώνει, θα τον ψυχαγωγεί και θα τον κάνει να αισθάνεται ο...πρωταγωνιστής του καναπέ σας!

Στις ΗΠΑ είναι το απόλυτο "must" η τηλεόραση για σκύλους.


Ειδικότερα, σκηνοθέτες έφτιαξαν μια νέα γενιά τηλεόρασης, το DogTV, το οποίο προβάλει για 8 ώρες πρόγραμμα on-demand, ειδικά σχεδιασμένο για να κρατά τον σκύλο σας χαλαρό και να τον διασκεδάζει, όσο εσείς, για παράδειγμα, εργάζεστε!

Για να είναι η εικόνα τέλεια, οι εικονολήπτες κάνουν το γύρισμα στα γόνατα, ώστε να φαίνονται οι σκηνές όπως εκτυλίσσονται από την οπτική γωνία ενός τετράποδου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της DogTV, Gilad Neumann, επισημαίνει ότι κατά την παραγωγή, προσαρμόζονται τα χρώματα ανάλογα με το πώς βλέπει ο σκύλος, επεξεργάζονται οι ήχοι, ενώ ακόμη και η μουσική που ακούγεται είναι ειδικά γραμμένη για τους πιστούς μας φίλους.

Δεν υπάρχουν διαφημίσεις, κι έτσι ο κάθε σκύλος μπορεί να παρακολουθήσει αναπόσπαστα το σόου που τον ενδιαφέρει.

Σύμφωνα με τον Neumann, η συνδρομή στην DogTV φτάνει τα 4,99 δολάρια το μήνα.

Πάρτε μία γεύση από τα προγράμματα που προβάλλονται στην DogTV.

Αργότερα μάλιστα δεν αποκλείεται να δημιουργηθεί και η αντίστοιχη CatTV, ωστόσο η DogTV απευθύνεται αυστηρά σε σκύλους.

mediasoup
http://topeiraxtiri.blogspot.com/

Χάθηκε σκυλάκι στα Καλύβια Θορικού







Χάθηκε η αγαπημένη μας Βαλεντίνη στην περιοχή Γαλάζια Ακτή στα Καλύβια Θορικού. Είναι 4 ετών, μεσαίου μεγέθους, κανελί τρίχωμα με άσπρο...

στήθος και πατούσες και μελί ματιά. Φορούσε ροζ λουράκι με στρας γράμματα "ΤΙΝΙ". Είναι στειρωμένη. Λείπει από την Πέμπτη 12/04 το απόγευμα. Όποιος ξέρει κάτι ας επικοινωνήσει μαζί μου στο email: kostantinospap@gmail.com











Αναγνώστης



πηγη

ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ!!!

ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ!!! Στον πλανήτη τον οποίο ζούμε υπάρχουν ζώα τα οποία είναι παράξενα και δεν τα έχουμε δει ποτέ μας!!!

πηγη

Διαγωνισμός με δώρο υψηλής ποιότητας υπηρεσία βαφής Space, με Μέλι,Χαμομήλι και Λάδι ελιάς Βιολογικής Καλλιέργειας


Η T.N.T.HAIR σε συνεργασία με το κομμωτήριο HAIRSTUDIO ARABESQUE θα χαρίσει σε μία τυχερή,υψηλής ποιότητας υπηρεσία βαφής Space, με Μέλι,Χαμομήλι και Λάδι ελιάς Βιολογικής Καλλιέργειας.
Όροι συμμετοχής:
Δείτε όλο το βίντεο και αφήστε ένα έξυπνο σχόλιο με θέμα το βίντεο που είδατε μαζί με το ονοματεπώνυμό σας και το e-mail σας.Χωρίς αυτά ακυρώνεστε.
Το πιό έξυπνο σχόλιο θα κερδίσει.Το σχόλειο θα το αφήσετε http://macadamia-natural-oil.blogspot.com/2012/04/space.html
Ο διαγωνισμός ισχύει μέχρι τις 25/4/12, μόνο για κατοίκους Θεσσαλονίκης.
Την επόμενη μέρα θα αναδειχτεί η νικήτρια.

Η SPACE COLOR είναι μια νέα επαγγελματική μόνιμη και καλλυντική βαφή μαλλιών, εμπλουτισμένη με φυσικό λάδι ελιάς βιολογικής καλλιέργειας, εκχύλισμα μελιού και εκχύλισμα χαμομηλιού. Η παρουσία των φυσικών αυτών συστατικών σε συνδυασμό με την επαγγελματική της σύνθεση, εξασφαλίζουν απόλυτη προστασία, μεταξένια απαλότητα και λάμψη στα μαλλιά, ενώ καταπραΰνει και το δέρμα της κεφαλής.
Η εξειδικευμένη φόρμουλά της σχεδιάστηκε ώστε να ενυδατώνει και να αναδομεί τα ταλαιπωρημένα μαλλιά, προσφέροντας ταυτόχρονα λαμπερό χρώμα εξαιρετικής διάρκειας και τέλεια κάλυψη των λευκών μαλλιών.
Περισσότερες πληροφορίες για το προιόν εδώ
T.N.T.HAIR More Than A Company.

Το HAIRSTUDIO ARABESQUE,είναι ένα κομμωτήριο που σε ταξιδεύει μακριά από Ελλάδα.
Με τον ETHNIK χαρακτήρα του μαγαζιού αλλά και με την ιδιαίτερη μουσική,θα χαλαρώσετε και θα αφεθείτε στον κόσμο της ομορφιάς.
Εκεί θα βρείτε τις βαφές Space αλλά και τα Macadamia Natural Oil.


Πελτέκη Χριστίνα
Αγαπηνού 2
Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310-277-227

Αυτά παθαίνει όποιος... κοροϊδεύει τα ζώα! [Video]


Δείτε στο παρακάτω βίντεο, πως την "πάτησε" ο συγκεκριμένος τυπάς. Συγκεκριμένα, είχε βάλει τον βάτραχο που θα δείτε στο κλιπάκι, να...
"τρώει" μυρμήγκια μέσω του κινητού του, στο τέλος όμως, δεν πήγαν όλα όπως τα ήθελε... Δείτε το βίντεο μέχρι το τέλος και θα καταλάβετε τι εννοούμε!





http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

Γιατί τα ζώα πέφτουν σε χειμερία νάρκη;


Για να το πούμε πολύ απλά, χειμερία νάρκη, είναι η αδρανοποίηση του σώματος ενός ζώου.

Αυτή η κατάσταση «ύπνου» στην οποία πέφτει ένα ζώο, δεν έχει καμία ομοιότητα με τον ύπνο ενός ανθρώπου, όπου δυνατοί θόρυβοι ή κάποιο άγγιγμα, μπορούν να το ξυπνήσουν.


ΠΗΓΗ: Γιατί τα ζώα πέφτουν σε χειμερία νάρκη;

Γιατί όμως πέφτουν σε χειμερία νάρκη;
ζώα και χειμερία νάρκηΗ αιτία είναι η δυσκολία στην αναζήτηση τροφής και κατ’ επέκταση, η έλλειψη της. Άρα λοιπόν τα ζώα που είναι να πέσουν σε χειμερία νάρκη, πρέπει να προετοιμαστούν καλά.

Η προετοιμασία που κάνει κάθε ζώο πριν πέσει σε χειμερία νάρκη, είναι να αρχίσει να τρώει λαίμαργα κατά τη διάρκεια όλης της μέρας, κατά τις θερινές περιόδους!

Με αυτόν τον τρόπο, θα αποκτήσει αρκετό λίπος το σώμα του, το οποίο ουσιαστικά θα κάψει κατά την διάρκεια της «χειμερίας νάρκης» του. Έτσι λοιπόν το ζώο, μόλις ξυπνήσει θα είναι δυνατό, όπως ήταν και το φθινόπωρο που ετοιμαζόταν για την «χειμερία νάρκη» του!



Προετοιμασία ζώων για χειμερία νάρκη

προετοιμασία χειμερίας νάρκηςΓια να «πέσουν» τα ζώα σε χειμερία νάρκη πρέπει πρώτα να προετοιμαστούν, δηλαδή όπως αναφέραμε πιο πάνω, να τραφούν καλά, αλλά και να ετοιμάσουν τις φωλιές τους.

Πρέπει να κρυφτούν καλά γιατί κατά εκείνη την περίοδο, είναι ευάλωτοι στους θηρευτές τους. Μερικές φορές βέβαια, συγκεντρώνουν τροφή ακριβώς δίπλα από εκεί που κοιμούνται, ξυπνάνε για λίγο, τρώνε και ξανακοιμούνται!

Με λίγα λόγια τα ζώα πέφτουν σε χειμερία νάρκη γιατί πολύ απλά, την χειμερινή περίοδο, δεν μπορούν να επιβιώσουν!

Όταν ένα ζώο πέφτει σε χειμερία νάρκη, η θερμοκρασία του σώματός του πέφτει, οπότε πρέπει να είναι προστατευμένο καλά με λίπος και με μια ζεστή φωλιά!

Επίσης η αναπνοή του ζώου, όπως και οι κτύποι της καρδιάς, επιβραδύνονται τόσο πολύ που νομίζεις πως είναι νεκρό!

Ζώα που πέφτουν σε «χειμερία νάρκη» είναι η αρκούδα, τα φίδια, τα σαλιγκάρια, σαύρες, κάστορες, οι βάτραχοι, και πολλά άλλα!

Η παραπάνω διαδικασία, δηλαδή αυτή της χειμερίας νάρκης που πέφτουν τα ζώα, είναι ουσιαστικά μια επιβράδυνση όλων των λειτουργιών του σώματος τους και μια εξοικονόμηση ενέργειας.

Κάτι σαν την... κατάσταση αναμονής στις τηλεοράσεις!

coolweb.gr

Αν σας άρεσε κάντε κοινοποίηση

ΠΗΓΗ: Γιατί τα ζώα πέφτουν σε χειμερία νάρκη;



http://www.totefteri.com/

Μαϊμού παίζει... Angry Birds! (video)


Βρε κάτι τρελά που συμβαίνουν!...............................

http://www.gkourou.com/2012/04/angry-birds-video.html

Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Χάμστερ κατάπιε μαγνήτη και κόλλησε στο κλουβί του


Ένα άτυχο χάμστερ, τεσσάρων μηνών, ονόματι Στρουμφ, βρέθηκε από την ιδιοκτήτρια του, Kate Meech, κρεμασμένο από το μεταλλικό κλουβί του...
αφού κατάπιε ένα μαγνήτη από μια φιγούρα Σπάιντερμαν!

Η ιδιοκτήτρια κατάλαβε πως το χάμστερ της είχε καταπιεί μαγνήτη, αφού εντόπισε το κυκλικό περίγραμμα του μαγνήτη στο δέρμα του τρωκτικού.

«Τα χάμστερ είναι νυκτόβια ζώα και πιστεύω πως η Στρούμφ κόλλησε εκεί το βράδυ και έμεινε κρεμασμένη όλη τη μέρα. Εγώ την βρήκα να κρέμεται από το μάγουλο της», δήλωσε η 33χρονη ιδιοκτήτρια.

«Στο εξής έχω πει στα παιδιά μου να κρατούν τα παιχνίδια τους μακριά από το κλουβί της«, δηλώνει καταληκτικά.

πηγη

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Απίστευτη διάσωση δελφινιού στη Φλόριντα - VIDEO


Είχε παγιδευτεί σε ρηχά νερά
Ένα απίστευτο θέαμα αντίκρισε μια οικογένεια σε μία παραλία στη Florida. Ένα μικρό δελφίνι είχε παγιδευτεί σε ρηχά νερά και δεν μπορούσε να κολυμπήσει ώστε να φύγει από την παραλία.
Ο George Heheman και η κόρη του βοήθησαν το αξιολάτρευτο ζώο να απεγκλωβιστεί και ο 11χρονος Justin, εγγονός του George, κατέγραψε την «επιχείρηση» διάσωσης με την κάμερα του.
Το περιστατικό με το θαλάσσιο θηλαστικό που ζύγιζε 140 κιλά συνέβη σε παραθαλάσσια περιοχή της πόλης Jacksonville.
Η Kerry Ware δήλωσε στο ABC πώς το δελφίνι είχε παγιδευτεί στην άμμο και προσπαθούσε μάταια να φτάσει και πάλι στα ανοιχτά νερά. Όταν προσπάθησαν να το βοηθήσουν, το ζώο δεν το κατάλαβε και προσπαθούσε να τους αποφύγει. Στη συνέχεια όμως οι η Κerry και ο George σήκωσαν το δελφίνι και αυτό συνέχισε το ταξίδι του στις θάλασσες.
Η περιπέτεια του δελφινιού είχε αίσιο τέλος και σίγουρα η οικογένεια θα θυμάται για πολύ καιρό αυτή την ξεχωριστή διάσωση!

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

http://a-pistefto.blogspot.com/

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Γιατί οι μέλισσες πεθαίνουν όταν μας τσιμπάνε; (pics)






Το ξέρατε ότι οι μέλισσες όταν μας τσιμπάνε πεθαίνουν; Ναι, αυτό ισχύει! Γιατί όμως πεθαίνουν μετά το τσίμπημα; Δείτε, είναι φοβερό...





Είμαστε στην εξοχή και απολαμβάνουμε τον καθαρό αέρα και την υπέροχη θέα. Ξαφνικά, μία μέλισσα κάθεται επάνω στο χέρι μας και πάνω στον πανικό μας... τσουπ, μας τσιμπάει!

















Γιατί;





Αυτό συμβαίνει με τις θηλυκές μέλισσες. Αυτό που αποκαλούμε εμείς κεντρί, στην πραγματικότητα δεν έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται σαν κεντρί.



Τουλάχιστον δεν είναι αυτή η κύρια λειτουργία του.





Τι είναι το κεντρί



Το κεντρί που λέτε, είναι μια «συσκευή» για να παράγει αυγά! Συνδέεται με έναν αδένα που περιέχει δηλητήριο μέσα στην κοιλιά της μέλισσας, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όπλο και να προκαλέσει ένα επίπονο τσίμπημα!



Η βασίλισσα, η οποία τσιμπάει μόνο εχθρικές βασίλισσες, έχει ένα κεντρί που είναι μαλακό. Σε περίπτωση που τσιμπήσει, μπορεί εύκολα να βγει από το σώμα του θύματος.



Οπότε, η βασίλισσα μπορεί να τσιμπήσει πολλές φορές, όπως και οι αρσενικές μέλισσες.



Από την άλλη, το κεντρί των θηλυκών μελισσών έχει "αγκάθια", οπότε, αν μπει στο δέρμα του θύματός της, δεν μπορεί να το τραβήξει πάλι έξω! "Σκαλώνει" μέσα στο σώμα του θύματός της και είναι αδύνατο να βγει!





Τι συμβαίνει όταν η μέλισσα μας τσιμπάει...



Όταν η μέλισσα προσπαθήσει να φύγει μετά από το τσίμπημα, το κεντρί αποχωρίζεται από την κοιλιά της μαζί με τον αδένα που έχει το δηλητήριο και ένα μέρος του πεπτικού της συστήματος, φοβερό!



Τα νεύρα του δηλητηριώδους αδένα συνεχίζουν να ρίχνουν δηλητήριο για 30 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που θα έχει φύγει η μέλισσα.



Έτσι το δηλητήριο εισέρχεται βαθιά μέσα στην πληγή, προκαλώντας τη μέγιστη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει. Η μέλισσα όμως, δεν έχει καμία πιθανότητα επιβίωσης. Έχοντας χάσει ζωτικής σημασίας όργανα, ξεψυχάει μετά από λίγη ώρα!



Είναι ένα πολύ περίεργο αμυντικό όπλο, αφού δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί παρά μόνο αν η μέλισσα θυσιάσει την ίδια της τη ζωή!



Ουσιαστικά είναι μια πράξη αυτοκτονίας από την πλευρά της μέλισσας.



Αν η κάθε μέλισσα ζούσε για τον εαυτό της, δεν θα ήταν και πολύ έξυπνος τρόπος άμυνας, αλλά οι μέλισσες ζουν για την φωλιά τους και όχι για τον εαυτό τους, αυτό θα πει ομαδικότητα!!!



Ο πραγματικός σκοπός δηλαδή δεν είναι να μας επιτεθούν αν για παράδειγμα τις χτυπήσουμε με μια εφημερίδα, αλλά να προστατεύσουν τη φωλιά τους από τους εχθρούς της.



Συνεπώς το κεντρί της μέλισσας δεν είναι επιθετικό όπλο αλλά αμυντικό. Και όχι αυτοάμυνας αλλά άμυνας για τη φωλιά. Και χρησιμοποιείται για να διασφαλίσουν την ύπαρξη του είδους.



Για να μην μας τσιμπάνε οι μέλισσες...

Για να μην μας τσιμπάνε οι μέλισσες, μπορούμε να κάνουμε κάτι πάρα πολύ απλό!



Όταν μία μέλισσα καθίσει επάνω μας, πολύ απλά, δεν θα πρέπει να αντιδράσουμε!



Πολλές φορές δημιουργείται πανικός και κάνουμε τη μέλισσα να νιώσει απειλή, με αποτέλεσμα να μας τσιμπήσει!



Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να μην αντιδράσουμε καθόλου! Θα πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι, να μην κουνιόμαστε και να περιμένουμε να κάνει τη βολτίτσα της επάνω μας.



Έτσι, θα δείτε ότι δεν πρόκειται να μας τσιμπήσει και θα φύγει μετά από λίγο, να το θυμάστε αυτό!



Πηγή: coolweb.gr

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Διαγωνισμός με δώρο.1 ΔΩΡΕΑΝ ολοκληρωμένη θεραπεία αναδόμησης με το Νο1 προιόν του κόσμου Macadamia Natural Oil


Η T.N.T.HAIR σε συνεργασία με το κομμωτήριο Roula GEORGIOU,θα χαρίσει σε μία τυχερή 1 ολοκληρωμένη θεραπεία Macadamia Natural Oil.
Απο την πρώτη εφαρμογή,το μαλλί σας θα έχει απίστευτα εμφανή αποτελέσματα.
Διατήρηση υγιούς μαλλιού,αλλά πάνω από όλα ανάπτυξη υγιούς μαλλιού και όχι μόνο....
Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει εώς στις 17/4/12.
Για να συμμετέχεις,θα πρέπει να αφήσεις ένα σχόλιο μαζί με το email σου εδώ.
Στο σχόλιο,θέλουμε να γράψεις για ποιό λόγο χρειάζεσαι την θεραπεία αυτή!
Την νικήτρια,θα την φωτογραφίσουμε πριν και μετά το μαλλί της και θα αναρτηθεί εδώ...
Πληροφορίες για τα προιόντα εδώ
Καλή τύχη σε όλες σας....






Γεωργίου Ρούλα
Ερμού 75
2ος Όροφος
Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310-272-924








Διαγωνισμός με δώρο 1 Κούρεμα και ένα ζελέ με ονοματεπώνυμο H3 NIO SCULPT GEL



Η T.N.T.HAIR σε συνεργασία με το κομμωτήριο αντρών MEN'S HAIRPORT μετά απο κλήρωση,θα αναδείξει έναν τυχερό που θα κερδίσει ένα υψηλής ποιότητας κούρεμα αλλά και ένα GEL με ονοματεπώνυμο H3 NIO SCULPT GEL για ένα τέλειο πολύ δυνατό Styling...
Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει εώς 17/4/12.
Για να συμμετέχετε,θα πρέπει να αφήσετε ένα σχόλιο στην ανάρτηση αυτή μαζί με το e-mail σας και εμείς θα κληρώσουμε τον τυχερό.
Ο νικητής θα προβληθεί εδώ...



































































































Men's Hairport
Παναγιωτίδης Ματθαίος
Πατρ. Ιωακείμ 27
Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310 219 219