Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

mac

wibbitz

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Σώθηκαν στο παραπέντε


Α.Σ. Ποιος νομίζει πως έχει το δικαίωμα να αφαιρεί την ζωή οποιουδήποτε ζώου που ΔΕΝ λέγεται άνθρωπος;;; Ο άνθρωπος καρκίνος σε όλο του το μεγαλείο!

Τρομοκρατημένη φάνηκε η μητέρα ουρακοτάγκος που κράτησε σφιχτά στην αγκαλιά της την κόρη της για να την προστατεύσει από την καταδίωξη λαθροκυνηγών στο Βόρνεο...
που κρατώντας μαχαίρια επεδίωκαν να τις σκοτώσουν για να πάρουν αμοιβή. Τελευταία στιγμή επενέβησαν Βρετανοί διασώστες από οικολογική οργάνωση και μετέφεραν τα δύο ζώα σε ασφαλή περιοχή.


Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες πετρελαιοπηγών στη περιοχή προσφέρουν έως και 100 ευρώ αμοιβή για τη δολοφονία κάθε ουρακοτάγκου καθώς
αντιμετωπίζουν τα ζώα ως παράσιτα στα σχέδια πλουτισμού τους. Κάποτε υπήρχαν 250.000 ουρακοτάγκοι στο φυσικό τους περιβάλλον, ενώ τώρα έχουν απομείνει μόλις 50.000.


http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/01/blog-post_3924.html

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Η νέα μόδα για τις φούστες στην Ιαπωνία !!!!!!

Η μόδα δεν έχει όρια … Δείτε τη σκέφτηκαν οι Ιάπωνες για τις γυναικείες φούστες. Το σίγουρο είναι ότι θα τραβήξουν όλα τα βολέματα πάνω τους … ή καλύτερα πίσω τους. Εγώ πάντως έφαγα κανένα δίλεπτο για να καταλάβω και να πιστώ ότι είναι τυπωμένες (ζωγραφισμένες)….









πηγη

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ο κόσμος ψήφισε το καλύτερο προιόν στον κόσμο το Macadamia Natural Oil.Απλά κάνει θαύματα!!!


Ό κόσμος ψηφίζει Νο1 στον κόσμο το Macadamia Natural Oil.
Οί συντάκτες που πληρωθήκανε το Mythic Oil
Και τα υπόλοιπα Moroccanoil,Kerastase κ.λ.π... απλά είναι πολύ κατώτερα προιόντα...
Οί αποδείξεις,είναι παρακάτω...


Θέλεις το καλύτερο προιόν στον κόσμο;;;
Ζήτα το απο τον κομμωτή σου και απόκτησε το! ΑΞΙΖΕΙΣ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΛΛΙΑ!
http://www.macadamiahair.com/discover/view/five_star_award_winner

Σκύλος με υποκριτικές ικανότητες


http://www.rokakias.gr/

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ - ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΘΗΡΕΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΑ ΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΑ ΩΜΑ!


Νέα πρακτική λαθροθηρών που πιστεύουν ότι η κατανάλωσή τους τονώνει τον «ανδρισμό»

Ο ελέφαντας δεν αντιμετωπίζει την απειλή της εξαφάνισης μόνο για τους χαυλιόδοντές του που προωθούνται στο παράνομο εμπόριο ελεφαντόδοντου, αλλά και για το κρέας του... και πιο συγκεκριμένα για τα γεννητικά του όργανα.

Δύο άγριοι ελέφαντες δολοφονήθηκαν τον περασμένο μήνα στην Μπανκόνγκ και οι αρχές έσπευσαν να προειδοποιήσουν για τη νέα πρακτική που έχει να κάνει με τη θανάτωση και την αφαίρεση των γεννητικών οργάνων τους.

«Οι λαθροθήρες αφαίρεσαν τα όργανα των άτυχων ζώων για να τα καταναλώσουν , καθώς ορισμένες φυλές της περιοχής θεωρούν ότι η κατανάλωσή τους τονώνει την 'σεξουαλική ανδρεία'», ανέφερε ο διευθυντής του ινστιτούτου Άγριας Ζωής της Ταϊλάνδης στο Associated Press. «Μάλιστα πολλές φορές καταναλώνονται χωρίς να έχουν προηγουμένως μαγειρευτεί».
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2012/01/blog-post_1867.html

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Ρόδος: Σκύλος φυλάει τον άνθρωπο που του έσωσε τη ζωή από φόλα!


Ο Προκόπης είναι ένας αδέσποτος σκυλάκος που ζει εδώ και πολλά χρόνια σε ένα συγκρότημα με συνεργεία και βιομηχανίες στη Ρόδο. Είναι η μασκότ της περιοχής, έχει φαγητό από όλους και δεν έχει πειράξει ποτέ κανέναν! Κι όμως πριν λίγες μέρες, κάποιος υπάνθρωπος θέλησε να τον....



εξουδετερώσει, δηλητηριάζοντάς τον! Ένας άνθρωπος που έτυχε, κατ' εξαίρεση, να είναι μέχρι αργά στο μαγαζί του, είδε τον Προκόπη να τρέμει και να μην είναι καλά και κατάλαβε ότι χρειάζεται βοήθεια! Κάλεσε άμεσα κτηνίατρο και με ενέσεις κατάφεραν να τον σώσουν! Ο υπάνθρωπος δεν κατάφερε να εξουδετερώσει τον μεγαλόσωμο, αγαθό Προκόπη και όλοι όσοι το έμαθαν εκεί γύρω είναι σε επιφυλακή για να εντοπίσουν τον δράστη.

Αν και στο παρελθόν έγιναν προσπάθειες να υιοθετηθεί ο Προκόπης, εκείνος αρνείται πεισματικά να ζήσει σε σπίτι και προτιμά τη ζωή του εκεί, παρά τον κίνδυνο που παρουσιάστηκε.

Από τη μέρα που ο κύριος αυτός έσωσε τη ζωή του, ο Προκόπης δεν φεύγει στιγμή έξω από το μαγαζί του και του ανταποδίδει την σωτηρία, με τη...φύλαξη και την παρέα του! Γιατί αυτά είναι τα ζώα...και αυτοί είναι οι άνθρωποι.

Στη φωτογραφία, ο Προκόπης τρώει ρυζάκι, μετά την περιπέτεια της ζωής του.

Πηγή: adespoto.gr

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Τα σκυλιά κοιτούν τους ανθρώπους στα μάτια για να καταλάβουν τι θέλουν


Τα σκυλιά διαθέτουν επικοινωνιακές δυνατότητες παρόμοιες με αυτές μικρών παιδιών. ...
Παρακολουθούν προσεκτικά με το βλέμμα τους ανθρώπους για να καταλάβουν τι θέλουν από αυτά, ακριβώς όπως κάνει ένα παιδί ηλικίας δύο ετών. Αυτά είναι τα συμπεράσματα νέας μελέτης, στην οποία οι επιστήμονες της ουγγρικής ακαδημίας επιστημών χρησιμοποίησαν τεχνολογία που παρακολουθεί την κίνηση των ματιών για να διαπιστώσουν τις ικανότητες των σκύλων.

Τα σκυλιά δεν καταλαβαίνουν μόνο τις λέξεις που τους λένε τα αφεντικά τους αλλά και την «πρόθεση επικοινωνίας» μαζί τους. Σύμφωνα με τον Τζεφ Τοπάλ, «τα σκυλιά και οι άνθρωποι διαθέτουν παρόμοιες δυνατότητες επικοινωνίας. Μάλιστα, τα σκυλιά έχουν τις ίδιες ικανότητες με αυτές μικρών παιδιών, από έξι μηνών έως δύο ετών», προσθέτει ο ούγγρος ερευνητής. Τα σκυλιά παρακολουθούν προσεκτικά τα μάτια των ανθρώπων για να καταλάβουν τι εννοούμε και τι θέλουμε από αυτά. «Τα σκυλιά είναι ευαίσθητα στα σημάδια που δείχνουν τις προθέσεις μας», λέει ο Τοπάλ.

Η ομάδα του επιστήμονα μελέτησε τις αντιδράσεις των σκύλων με βίντεο που δείχνουν έναν άνθρωπο να λέει «γεια σου σκύλε» χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τόνους στη φωνή του. Τα σκυλιά διαβάζουν τα μάτια και καταλαβαίνουν τον ενθουσιασμό στην ανθρώπινη φωνή, όπως ακριβώς και τα μικρά παιδιά. Μπορούν επίσης να υποθέσουν τι σκέφτονται οι άνθρωποι.

Αυτό που δεν ξέρουν ακόμα οι επιστήμονες είναι αν τα σκυλιά χρησιμοποιούν τα ίδια τμήματα του εγκεφάλου με τα παιδιά για να επεξεργαστούν και να αναλύσουν τις οπτικές και λεκτικές πληροφορίες.
πηγη

Δεν έχετε ξαναδεί κάτι τέτοιο!.


Ένα συνεργείο είχε αρχίσει να ξηλώνει τα κεραμίδια στη σκεπή ενός σπιτιού στο Miami, όταν ήρθαν αντιμέτωποι με μια απρόσμενη ανακάλυψη… Όπως λένε και οι ίδιοι στο βίντεο, δεν έχουν ξαναδεί κάτι τέτοιο!...

otherside.gr

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ FACEBOOK: Οι χρήστες πιστεύουν πως οι φίλοι τους… είναι πιο ευτυχισμένοι!


Αισθάνεστε κάπως πεσμένος το τελευταίο διάστημα; Ένας γρήγορος τρόπος για να νιώσετε καλύτερα ίσως είναι το να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Facebook ...ή να διαγράψετε φίλους που δεν γνωρίζετε στην πραγματικότητα. Μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Utah Valley, αποκαλύπτει ότι οι περισσότεροι χρήστες που χρησιμοποιούν την δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, πιστεύουν ότι οι υπόλοιποι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι...! Οι κοινωνιολόγοι Hui-Tzu Grace Chou και Nicholas Edge μελέτησαν τις απαντήσεις 425 φοιτητών γύρω από την ευτυχία τους και αυτή των φίλων τους. Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν για το πόσο συμφωνούν ή διαφωνούν με δηλώσεις όπως «Η ζωή είναι δίκαιη» και «Πολλοί από τους φίλους μου έχουν μια καλύτερη ζωή από μένα», ενώ το 95% χρησιμοποιούν τακτικά το Facebook με μέσο όρο 5 ώρες την εβδομάδα. Η μελέτη λοιπόν διαπίστωσε ότι «όσο περισσότερη ώρα χρησιμοποιούσαν οι ερωτηθέντες το Facebook, τόσο μεγαλύτερη ήταν η πεποίθησή τους ότι οι άλλοι ήταν πιο ευτυχισμένοι». Αυτό ίσχυε ιδιαίτερα για τους χρήστες που έχουν στο Facebook «φίλους» τους οποίους στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουν. Οι άνθρωποι αυτοί πιστεύουν με βεβαιότητα ''ότι η ζωή είναι άδικη''.
πηγη

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ …, ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


Με το σχέδιο νόμου για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στοχεύει κατ’ αρχάς στην αποτελεσματική προστασία των ζώων συντροφιάς μέσα από ένα οργανωμένο σύστημα σήμανσης και καταγραφής των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς, καθώς και στην προστασία κάθε κατηγορίας ζώου από τη χρησιμοποίησή τους και την εκμετάλλευσή τους σε δημόσια κερδοσκοπικά θεάματα. Επιπλέον, επιδιώκει τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας και την αντιμετώπιση των θεμάτων καλής μεταχείρισης και ευζωίας των ζώων, ζητήματα που έχουν αποκτήσει σήμερα ιδιαίτερη και διαρκώς αυξανόμενη σημασία.

Αναλυτικότερα, με το κατατεθέν σχέδιο νόμου, επέρχονται 10 ουσιώδεις νέες ρυθμίσεις σχετικά με τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς και το γενικότερο καθεστώς προστασίας των ζώων.

1. Δημιουργείται σε κεντρικό επίπεδο η Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς και των ιδιοκτητών τους που θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο διαχείρισης των ζώων συντροφιάς.

2. Καθορίζονται οι συγκεκριμένοι κανόνες ευζωίας που πρέπει να τηρούνται από τους ιδιοκτήτες των ζώων συντροφιάς και θεσμοθετείται για λόγους απλοποίησης ενιαίο βιβλιάριο υγείας και διαβατήριο των ζώων.

3. Η ηλεκτρονική σήμανση για όλες ανεξαίρετα τις γάτες και τους σκύλους, δεσποζόμενους και αδέσποτους, που περισυλλέγονται καθίσταται υποχρεωτική.

4. Δημιουργείται ένα οργανωμένο σύστημα περισυλλογής και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων σε κάθε Δήμο – σε συνεργασία με Φιλοζωικές Ενώσεις και Σωματεία -, ενώ θεσμοθετείται η ευθύνη του Δήμου για κάθε βλάβη ή ζημία που προκαλείται σε τρίτους από τα αδέσποτα ζώα.

5. Τα δημοτικά καταφύγια αδέσποτων ζώων θα αποτελούν χώρους προσωρινής και όχι μόνιμης παραμονής των αδέσποτων ζώων και στα καταφύγια αυτά θα παρέχεται η αναγκαία ιατρική περίθαλψη στα ζώα που έχουν ανάγκη.

6. Απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο δημοσίευση/γνωστοποίηση αγγελιών για υιοθεσία ζώου συντροφιάς, αν δεν αναφέρεται ο αριθμός της ηλεκτρονικής σήμανσης.

7. Οι στειρώσεις στις οποίες υποβάλλονται τα θηλυκά αδέσποτα ζώα γίνονται από κτηνίατρους, ακόμα και σε κινητές μονάδες άσκησης κτηνιατρικών πράξεων ύστερα από σχετική άδεια, ενώ στειρώσεις μπορούν να γίνονται και από εθελοντές αλλοδαπούς κτηνίατρους.

8. Απαγορεύεται η συμμετοχή κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή άλλο παρεμφερές δημόσιο θέαμα καθώς και οποιαδήποτε δημόσια έκθεση ζώου για κερδοσκοπικό σκοπό.

9. Η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση των ζώων τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μη εξαγοράσιμη και χρηματική ποινή μέχρι 30.000 ευρώ, ανεξάρτητα από το διοικητικό πρόστιμο.

10. Τέλος, προβλέπεται σοβαρή αυστηροποίηση τόσο των ποινικών κυρώσεων όσο και των διοικητικών προστίμων για τους παραβάτες που γίνονται ακόμα πιο αυστηρές σε περίπτωση υποτροπής, προκειμένου να υπάρχει ένα πλήρες, αναλογικό, αποτρεπτικό και αποτελεσματικό σύστημα κυρώσεων.

.wordpress.com

Επικίνδυνοι ιοί ανιχνεύονται στο λαθραίο κρέας άγριων ζώων


Ουάσινγκτον
Το κρέας πιθήκων και άλλων άγριων ζώων που εισάγεται παράνομα στις ΗΠΑ είναι συχνά μολυσμένο με επικίνδυνες ζωονόσους που μπορούν να μεταδοθούν στον άνθρωπο, αποκαλύπτει έρευνα σε φορτία που κατασχέθηκαν σε αρκετά αμερικανικά αεροδρόμια.

«Το παγκόσμιο εμπόριο άγριας ζωής έχει συντελέσει ιστορικά στην εμφάνιση και την εξάπλωση μεταδοτικών νοσημάτων» προειδοποιούν οι ερευνητές με δημοσίευσή τους στην ανοιχτή ηλεκτρονική επιθεώρηση PLoS ONE.

Εκτιμούν μάλιστα ότι το 75% των νέων, ή «αναδυόμενων» λοιμωδών νοσημάτων προέρχεται από την επαφή με μολυσμένα άγρια ζώα.

Κλασικά παραδείγματα ιών που μεταπήδησαν από τα ζώα στον άνθρωπο είναι ο ιός HIV αλλά και ο ιός του SARS που τρομοκράτησε τον πλανήτη το 2003.

Η τελευταία έρευνα έρχεται να προστεθεί σε εκτίμηση που δημοσιεύτηκε το 2010, σύμφωνα με την οποία οι ποσότητες κρέατος άγριων ζώων που περνούν από το διεθνές αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκολ του Παρισιού φτάνουν τους πέντε τόνους ανά εβδομάδα.Αυτή τη φορά, οι ερευνητές εξέτασαν μακάβρια φορτία που κατασχέθηκαν στο JFK της Νέας Υόρκης και σε ακόμα τέσσερα διεθνή αεροδρόμια στις ΗΠΑ. Κρέας χιμπατζήδων, μπαμπουίνων, άλλων πρωτευόντων, ή ακόμα και τρωκτικών, εντοπίζεται κατά διαστήματα μέσα σε βαλίτσες ή σε ασυνόδευτα δέματα (ένθετη αριστερά).

Τα ωμά, καπνιστά ή αποξηραμένα κρέατα ελέγχθηκαν για μια ποικιλία γνωστών ζωονόσων. Πολλά βρέθηκαν μολυσμένα με επικίνδυνους ιούς όπως ο SFV, ένας ιός των πιθήκων που σχετίζεται με τον HIV, καθώς και κυτομεγαλοϊοί, λεμφοκρυπτοϊοί και άλλοι ιοί της οικογένειας του έρπητα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Νίνα Μαράνο των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), τονίζουν ότι οι έλεγχοι στα αεροδρόμια πρέπει να ενταθούν και να καλύπτουν όχι μόνο τα παράνομα φορτία κρέατος αλλά και τα ζωντανά ζώα που προορίζονται για κατοικίδια.

Το κυνήγι άγριων ζώων είναι διαδεδομένο κυρίως στην Αφρική και ιδιαίτερα στο Καμερούν, από όπου ενδέχεται να ξεκίνησε η επιδημία του AIDS. Όπως είχε δείξει μελέτη το 2005, νέοι ιοί συγγενικοί με τον HIV μολύνουν ακόμα και σήμερα κυνηγούς πιθήκους του Καμερούν.

.in.gr

Άγρια ζώα νεκρά από δηλητηριασμένα δολώματα


Ζώα που είχαν θανατωθεί με δηλητηριασμένα δολώματα εντόπισε η περιβαλλοντική οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ, στο ΔΔ Περιβολίου του νομού Φθιώτιδας.

Μέλη της ομάδας πεδίου της Οργάνωσης εντόπισαν επτά νεκρές αλεπούδες οι οποίες δηλητηριάστηκαν την περίοδο μεταξύ τέλους Δεκεμβρίου και αρχών Ιανουαρίου.

Άγνωστος ο αριθμός των ζώων που μπορεί να έχουν θανατωθεί την ίδια περίοδο, είτε από κατανάλωση φόλας είτε από κατανάλωση των ίδιων των νεκρών αλεπούδων.

Σύμφωνα με το econews.gr, για το πρόσφατο περιστατικό ειδοποιήθηκε το Δασαρχείο Λαμίας, το οποίο ανταποκρίθηκε αμέσως, στέλνοντας μάλιστα δύο δασοφύλακες στο σημείο όπου βρέθηκαν οι νεκρές αλεπούδες.

Οι δασοφύλακες σε συνεργασία με την ομάδα προχώρησαν και σε νεκροψία, εξακριβώνοντας τα αίτια θανάτου των ζώων.

Η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων απαγορεύεται σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία από το 1993.

Παρόλα αυτά, όπως καταγγέλλει η Οργάνωση συνεχίζεται με μεγάλη ένταση σε πολλές περιοχές, αποτελώντας έναν από τους βασικότερους κινδύνους για την άγρια ζωή, τα σκυλιά φύλαξης και τα κυνηγετικά σκυλιά.

Οι αιτίες χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων για την θανάτωση άγριων, οικόσιτων ή αδέσποτων ζώων συνοψίζονται παρακάτω:

-περιπτώσεις "αυτοδικίας" από παραγωγούς που παθαίνουν ζημιές από σαρκοφάγα ζώα στο ζωικό κεφάλαιο και στη φυτική παραγωγή.

-περιπτώσεις αντεκδικήσεων μεταξύ κτηνοτρόφων και κυνηγών (θανάτωση κυνηγετικών σκύλων από ποιμενικούς σκύλους).

-περιπτώσεις παράνομης χρήσης δηλητηρίων και φυτοφαρμάκων από μερικούς κυνηγούς που θεωρούν την αλεπού ανταγωνιστή για τα θηράματα ή για την άσκηση της θήρας.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ζητούν για το φαινόμενο την παρέμβαση των αρμόδιων φορέων (δασική υπηρεσία), των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, αλλά και της ομοσπονδιακής θηροφυλακής, τόσο για τον εντοπισμό των υπευθύνων όσο και για τον έλεγχο και περιορισμό αντίστοιχων περιστατικών.

Σημειώνεται ακόμη, πως την ίδια περίπου εποχή, ένα χρόνο πριν, η ομάδα της Καλλιστώς είχε και πάλι εντοπίσει μεγάλο αριθμό νεκρών αλεπούδων στις περιοχές των Δ.Δ Άνω Αγόριαννης και Εκκάρας (Δήμος Δομοκού, νομός Φθιώτιδας) και στο Δ.Δ Ριζίων και Διλόφου, στη περιοχή Φαρσάλων (νομός Λάρισας).

http://www.inews.gr

Πεθαίνουν από το ψύχος τα ζώα στη Δυτική Μακεδονία!


Οι κτηνοτρόφοι στη δυτική Μακεδονία, κάνουν λόγο για πλήρη καταστροφή και ζητούν κρατική βοήθεια!
Βλέπουν το βιος τους να καταστρέφεται!
Οι περισσότερες γεννήσεις γίνονται τους χειμερινούς μήνες, κυρίως Δεκέμβριο και Ιανουάριο! Οι γέννες, λοιπόν, έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ.
Όμως τους κτηνοτρόφους δεν τους απασχολεί μόνο αυτό!

http://www.inews.gr

Aπίστευτο Βίντεο: Μαϊμού πλένει πιάτα!!!


Μα πόσο έξυπνες μπορεί να είναι οι μαϊμούδες ?Η συγκεκριμένη μαιμού πλένει σε...
μια λιμνούλα πιάτα ,έχοντας στην πλάτη της το μωρό της.



πηγη

0 Σκύλος που ανίχνευει τον καρκίνο


Τον καρκίνο του παχέος εντέρου, σε αρκετά πρόωρο στάδιο, κατάφερε να διαγνώσει με την οσμή του ένας σκύλος ράτσας Λαμπρατόρ ριτρίβερ, ο οποίος συμμετείχε σε κλινικές δοκιμές ιαπωνικού πανεπιστήμιου.
Στο πλαίσιο των πειραμάτων, ειδικοί από την Ιαπωνία έβαλαν στο εργαστήριό τους το συγκεκριμένο σκύλο, αφού έχει ιδιαίτερα δυνατή οσμή και σε προηγούμενες έρευνες που είχαν κάνει παλαιότερα συνάδελφοί τους, είχε φανεί ότι όντως οι σκύλοι μπορούν να μυρίσουν πρωτεΐνες που παράγουν τα καρκινικά κύτταρα.
Στο πλαίσιο της μελέτης, το ειδικά εκπαιδευμένο οκτάχρονο θηλυκό Λαμπραντόρ, έκανε 74 διαγνωστικά τεστ όσφρησης σε διάστημα μερικών μηνών. Κάθε τεστ περιλάμβανε την ....
αξιολόγηση πέντε δειγμάτων αναπνοής ή κοπράνων. Τα δείγματα προέρχονταν από 48 άτομα με καρκίνο του εντέρου σε διάφορα στάδια και από 258 υγιείς εθελοντές.
Για να πιστοποιηθεί ακόμη περισσότερο η εγκυρότητα του αποτελέσματος, οι ειδικοί αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν και δείγματα από πολύποδες εντέρου, οι οποίοι είναι καλοήθεις δυσπλασίες, που δυνητικά εξελίσσονται σε κακοήθειες. Το 6% των δειγμάτων αναπνοής και το 10% των δειγμάτων κοπράνων προέρχονταν από άτομα με άλλου είδους γαστρεντερικές βλάβες, όπως έλκος ή σκωληκοειδίτιδα.
Ο σκύλος τα πήγε τόσο καλά, όσο και μια κολονοσκόπηση, που θεωρείται η καλύτερη κλινική διαγνωστική εξέταση για τον καρκίνο του εντέρου.
Το Λαμπραντόρ εντόπισε σωστά όλα τα καρκινικά δείγματα σε 33 από τα 36 τεστ αναπνοής -ποσοστό επιτυχίας 95%- καθώς επίσης σε 37 από τα 38 τεστ κοπράνων —-επιτυχία 98%). Επιπλέον, εντόπισε άτομα που είχαν νόσο στα πρώτα στάδια και δεν μπερδεύτηκε από τα δείγματα που προέρχονταν από άλλου τύπου γαστρεντερικά προβλήματα, αλλά όχι καρκίνο.
Οι ειδικοί μελετούν τώρα το σύστημα όσφρησης και μεταφοράς δεδομένων στον εγκέφαλο των σκύλων, ώστε να κατασκευάσουν στο μέλλον την «ηλεκτρονική μύτη» που θα ανιχνεύσει τις κακοήθειες με μία… ανάσα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Χιντέρο Σονόντα της Ιατρικής Σχολής τουπανεπιστημίου Κιούσου της Φουκουόκα στην Ιαπωνία που έκαναν τη μελέτη, δημοσίευσαν τα αποτελέσματά της στην επιστημονική επιθεώρηση Gut.
Πηγή: Τα Νέα
http://www.otherside.gr/

Ψάρια που "περπατούν"

Χρησιμοποιεί τα πτερύγια του για να περπατήσει μάλλον, παρά για να κολυμπήσει!!


Αυτό είναι ένα ροζ handfish και ανήκει στην οικογένεια handfish, που έχει πέντε γένη και δεκατέσσερα είδη. Αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία είναι ένα νέο είδος, που καταγράφηκε σε μια πρόσφατη επιστημονική μελέτη της οικογένειας.
Τα είδη αυτά είναι γνωστά για τον ασυνήθιστο τρόπο με τον οποίο δίνουν ώθηση στο σώμα τους, "περπατώντας" μέσα στο νερό.
Τα ψάρια αυτά, 50 εκατομμύρια χρόνια πριν, βρίσκονταν σε όλους τους ωκεανούς της Γης. Σήμερα βρίσκονται μόνο στα παράκτια ύδατα της Νότιας Αυστραλίας και στην Τασμανία. Είναι εξαιρετικά ευάλωτα στις περιβαλλοντικές μεταβολές-εισαγόμενα είδη, ρύπανση, αύξηση της θερμοκρασίας της θάλασσας.
Το κόκκινο handfish χαρακτηρίζεται ως ευάλωτο είδος στην Αυστραλία.
Το Ziebell handfish, που βλέπετε στη φωτογραφία παρακάτω, συνήθως έχει κίτρινα πτερύγια, που μπορεί όμως να είναι και μωβ. Βρίσκεται σε μικρούς, απομονωμένους πληθυσμούς στην Τανζανία.
Η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης τα έχει χαρακτηρίσει ως "κρισίμως απειλούμενα", που σημαίνει ότι κινδυνεύουν άμεσα να εξαλειφθούν από το φυσικό τους περιβάλλον.

πηγη

Η άτυχη ερωτική στιγμή μιας αρσενικής χελώνας [φωτο]

Το θέμα έχει δημοσιευτεί στη βρετανική SUN και τα «σπάει».

Για τις χελώνες η «συνεύρεση» είναι μια αργή και δύσκολη διαδικασία. Θες λίγο που από μόνες τους είναι βραδυκίνητες, φοράνε και την πανοπλία (που δεν βγαίνει), την παλεύουν με τον τρόπο τους και, φυσικά, τα καταφέρνουν.

Βεβαίως όχι πάντα, αφού υπάρχουν και απρόοπτα.

Όπως η αρσενική χελώνα των φωτογραφιών που βρέθηκε σε μη… προβλεπόμενη στάση μετά την ολοκλήρωσή της. Δείτε:




Στη φύση κάτι τέτοιο θα είχε αποβεί μοιραίο για τον χελωνοεραστή. Ευτυχώς, εκείνος που φωτογράφιζε, τον επανέφερε στα… ίσια του.
πηγη

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Το κομμωτήριο του μήνα! Roula GEORGIOU ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ

Θα βρείτε απο τις καλύτερες υπηρεσίες που υπάρχουν στον χώρο και επίσης ολόκληρη την γκάμα του Macadamia Natural Oil...
Ζητήστε την βαφή Space (Μέλι-Χαμομήλι-Λάδι ελιάς βιολογικής καλλιέργειας) που κάνει θραύση στην αγορά.Με την μεγαλύτερη διάρκεια και κάλυψη αλλά πάνω απο όλα απίστευτο μεταξένιο μαλλί!!!







Γεωργίου Ρούλα
Ερμού 75
2ος Όροφος
Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310-272-924

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ: Η ζέβρα λιγουρεύτηκε το πατατάκι…αλλά δάγκωσε την τουρίστρια


Μάλλον θα το σκεφτεί μια και δυο φορές για να πάει ξανά σε σαφάρι. Ο λόγος για μία νεαρή Αμερικανίδα, που πήγε στο Τέξας σε καταφύγιο άγριων ζώων.

Η νεαρή κοπέλα με την παρέα της πήγε να θαυμάσει την άγρια φύση. Όμως έκανε δύο μεγάλα ατοπήματα. Το πρώτο ήταν πως άνοιξε το παράθυρο του αυτοκινήτου της και το άλλο ήταν πως κρατούσε στο χέρι της ένα πατατάκι.

Εκεί γύρω βρισκόταν μία ζέβρα, που μάλλον είχε… λιγούρες και ήθελα να φάει. Έτσι υπέπεσε στην αντίληψη της ένα χέρι να κρατά φαγητό και πήγε προς το μέρος της κοπέλας. Έτσι σιγά σιγά έφτασε στο αυτοκίνητο, και χωρίς και το πάρει είδηση κανένας, της άρπαξε το πατατάκι.Η κοπέλα αντιστάθηκε και τραυματίστηκε ελαφρά στον ώμο.

πηγη

Βελούδο: πώς θα το φορέσουμε.


Αν ανήκεις σε εκείνες που δεν πιστεύουν ότι μπορούν να φορέσουν βελούδινα κομμάτια και να τα υποστηρίξουν κατάλληλα, τότε ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις! Το βελούδο, που έχει κάνει δυναμικό comeback, είναι το ύφασμα-έκπληξητης σεζόν. Γιορτινό και τρέντι, δε μπορείς παρά να το φορέσεις και να εντυπωσιάσεις. Επειδή και το βελούδο δε θέλει κόπο αλλά θέλει τρόπο, μάθε τους σωστούς τρόπους για να φορέσεις το βελούδο και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γίνειςtrend setter σε χρόνο dt!

Το maxi φόρεμα από βελούδο της  Τζούλιαν Μουρ, έπεσε κομματάκι βαρύ.
Το maxi φόρεμα από βελούδο της
Τζούλιαν Μουρ, έπεσε κομματάκι βαρύ.

Βελούδινη φούστα: γιατί να πεις όχι στο βελούδο αν είσαικαλεσμένη για φαγητό; Το βελούδο θα σε κάνει να δείχνεις πιο σοφιστικέ και είναι η ιδανική επιλογή για ένα πιο βραδινό ντύσιμο! Επίλεξεβελούδινη φούστα σε χρώμα μπλε navyκαι συνδύασε τέλεια με μια μπλούζα λίγο πιο ανοιχτόχρωμη αλλά φρόντισε να κινείσαι στους ίδιους τόνους. Έτσι θα κάνεις το ντύσιμο πολύ εντυπωσιακό και η αντίθεση που θα δημιουργείται θα είναι πραγματικά τέλεια.

Τιπ: πρόσεξε, μην το παρακάνεις! Φρόντισε να έχεις μόνο ένα βελούδινο κομμάτι στο σύνολο σου. Φρόντισε να μη παρασυρθείς και φορέσεις δύο βελούδινα κομμάτια, γιατί έχεις το φόβο να υποπέσεις σε μεγάλα στιλιστικά λάθη! Προτίμησε το βελούδινο παντελόνι σου που είναι μια πολύ καλή λύση να το συνδυάσεις με ένα απλό τοπ, για να "χαλαρώσεις" λίγο το λουκ σου.

Η Τζένιφερ Λόπεζ λέει ναι στη μπλούζα με τη βελούδινη λεπτομέρεια και κάνει fashion statement!
Η Τζένιφερ Λόπεζ λέει ναι στη
μπλούζα με τη βελούδινη λεπτομέρεια και
κάνει fashion statement!

Το πρόστυχο το μαύρο το βελούδινο, το φόρεμα σου:φοβάσαι να φορέσεις το μαύρο βελούδινο φόρεμα και το κρατάς κρυμμένο στη ντουλάπα σου; ήρθε η ώρα να φορέσεις το βελούδινο φόρεμα σου για την βραδινή σου έξοδο και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα εντυπωσιάσεις. Το τέλειο cocktail φόρεμα σε έντονο μωβ, διαχρονικό μαύρο, μπορντό ή μπλε navy είναι πάλι in και σε βάζει στην πρώτη γραμμή της μόδας.

Τιπ: τόλμησε το βελούδο ακόμη και σα λεπτομέρεια στους ώμους ή στη γραμμή του λαιμού και συγκέντρωσε τα βλέμματα!

Πόδια... βελούδο: από μποτίνια μέχρι μπότες φέτος το βελούδο είναι το ύφασμα που θα αγαπήσεις και στα πόδια σου!Συνδύασε τα αγαπημένα σου μποτάκια με το καλσόν με σχέδια και όλο τα βλέμματα θα είναι στραμμένα επάνω σου!

Αξεσουάρ: το βελούδο φέτος γίνεται το ύφασμα της τσάνταςσου, του καπέλου σου αλλά και του κασκόλ σου. Τόλμησε τα βελούδινα αξεσουάρ και σύντομα θα παραδίδεις μαθήματα στιλ στις φίλες σου! Το μαύρο βελούδινο καπελάκι σου και με το κασκόλ σου, όχι μόνο σε ζεσταίνει τώρα που έπιασαν τα κρύα αλλά σου προσθέτει και πόντους στιλ!

Ακάλυπτο: επειδή το βελούδο είναι πιο επίσημο ύφασμα, καλό είναι να επιλέξεις ένα κομμάτι που να αφήνει ένα μέρος του σώματος σου ακάλυπτο έτσι ώστε να μη δείχνει too much το ντύσιμο σου! Είτε επιλέξεις να αφήσεις την πλάτη σου ακάλυπτη είτε επιλέξεις ένα τοπ με ντεκολτέ, μην ξεχνάς ότι καλό είναι να είσαι αποκαλυπτική και σέξι ενώ είσαι το κέντρο της προσοχής!



Πηγή:http://www.womenonly.gr

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Δείτε μία γάτα που λατρεύει το νερό!

Αν και αυτό που κάνει δεν και πολύ συνηθισμένο, δείχνει να το απολαμβάνει...

Η γάτα βρέχει το κεφάλι της ξανά και ξανά και... πού και πού, πίνει και καμιά γουλιά απ' τη βρύση.

Δείτε το βίντεο που έχει ξετρελάνει τους χρήστες του youTube!

http://a-pistefto.blogspot.com/2012/01/blog-post_7169.html

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

FASHION SHOW ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ Τ.Ν.Τ NATURAL HAIR CARE


ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ 1o FASHION SHOW ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΟΜΜΩΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ Τ.Ν.Τ NATURAL HAIR CARE

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Το ταξίδι του "Ερωτευμένου Λύκου"...1224 χιλιόμετρα και συνεχίζει!


Το όνομά του θυμίζει ήρωα κατασκοπικού μυθιστορήματος. Ακόμη όμως και αν ο OR7 δεν ανήκει στον κόσμο των μυστικών πρακτόρων, διαθέτει κάτι ηρωικό.
Από τον περασμένο Φεβρουάριο - τότε εφοδιάστηκε με ένα GPS στον λαιμό - έχει διανύσει 1.224 χιλιόμετρα, αναζητώντας δική του γη για να ζήσει και μια σύντροφο. Αυτό το μοναχικό ταξίδι με τον ευγενικό σκοπό έχει ενθουσιάσει σε τέτοιο βαθμό ειδικούς και μη, ώστε ο OR7 κέρδισε επαξίως την προσωνυμία «ερωτευμένος λύκος».

Την πρώτη ημέρα του νέου έτους, πάντως, θα αποκτήσει και κανονικό όνομα. Οσο εκείνος ταξιδεύει, οι χρήστες του Διαδικτύου ψηφίζουν για τα βαφτίσια του ερωτευμένου λύκου στην ειδική ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε στο facebook για τους λύκους του Ορεγκον («Oregon's Wolves»). Μαξ, Τζέρνεϊ, Αρθουρ, Λούπιν και Τακότα είναι τα πέντε επικρατέστερα ονόματα.

ΠΙΟΝIΕΡΟΣ...

Αυτό που απασχολεί ακόμη περισσότερο τους ειδικούς, όμως, είναι αν θα περάσει τα σύνορα της Καλιφόρνιας ο γκρίζος λύκος. Ο OR7, που οδεύει προς τον τρίτο χρόνο της ζωής του, ξεκίνησε το ταξίδι του από τις βορειοδυτικές περιοχές του Ορεγκον εγκαταλείποντας την αγέλη του. Κινήθηκε νοτιοδυτικά ταξιδεύοντας κυρίως τη νύχτα. Αν περάσει τα σύνορα της Καλιφόρνιας, θα γίνει ο πρώτος λύκος που θα πατήσει το πόδι του στη Χρυσή Πολιτεία από το μακρινό 1924, χρονιά κατά την οποία εξαφανίστηκε και το τελευταίο δείγμα. Από την επιλογή του θα κριθεί και η επιβίωσή του. Στην Καλιφόρνια οι λύκοι προστατεύονται με πολιτειακό νόμο.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και στο Ορεγκον, όπου οι κτηνοτρόφοι ανησυχούν για τα ζώα τους. Οσο ερωτευμένος και αν είναι, ο OR7 παραμένει ένα αρπακτικό. Αν δεν βρει ελάφια για να ικανοποιήσει την πείνα του, θα στραφεί σε αγελάδες, χοίρους και λοιπά οικόσιτα. Το παρελθόν του εντείνει τους φόβους των κτηνοτρόφων. Ο OR7 προέρχεται από την αγέλη Ιμνάχα, η οποία αποτελείται από τέσσερις ομάδες λύκων που έχουν οριοθετήσει ως δική τους μια περιοχή στο Βορειοδυτικό Ορεγκον. Αποφασιστικό ρόλο στην επιλογή τους έπαιξε ένα θηλυκό που εμφανίστηκε στα μέρη τους το 1999. Οι λύκοι αυξήθηκαν και πλήθυναν και μαζί με αυτούς οι ανάγκες τους σε τροφή. Από την άνοιξη του 2010, διαμαρτύρονται οι κτηνοτρόφοι, έχουν καταλήξει στα δόντια τους περισσότερα από είκοσι βοοειδή.

Απαντώντας στις διαμαρτυρίες οι τοπικές Αρχές έδωσαν εντολή στους ρέιντζερ να εξοντώσουν τέσσερις λύκους. Η εντολή εκτελέστηκε κατά το ήμισυ. Οι άλλοι δύο τη γλίτωσαν χάρη στις διαμαρτυρίες των οικολόγων. Η ζωή τους, πάντως, εξακολουθεί να κρέμεται από μια κλωστή, δηλαδή από μια νέα εντολή των Αρχών προς τους ρέιντζερ να «τελειώσουν τη δουλειά». Θεωρητικά, ο OR7 δεν είναι αδιάφορος. Ο ένας από τους δύο λύκους που ζει με αναστολή εκτέλεσης της θανατικής ποινής είναι ο πατέρας του, «περήφανος και μαχητικός», σύμφωνα με τις περιγραφές που προέρχονται από τους ειδικούς της Υπηρεσίας Φυσικής Προστασίας του Ορεγκον. Κάποιοι από αυτούς πέταξαν τον περασμένο Φεβρουάριο με ένα ελικόπτερο πάνω από την περιοχή όπου ζούσε η αγέλη για να περάσουν στον λαιμό του OR7 ένα κολάρο με GPS αφού τον νάρκωσαν πρώτα. Μετά την επιτυχή εκτέλεση της αποστολής άρχισαν να παρακολουθούν τα ίχνη του.

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Ο ερωτευμένος λύκος παρέμεινε για ένα διάστημα στην περιοχή και κατόπιν ξεκίνησε το ταξίδι του προς τα νοτιοδυτικά. Οι ειδικοί έμειναν έκπληκτοι από την ανθεκτικότητα του ζώου: ο OR7 έκανε έως και 30 χιλιόμετρα τη νύχτα διασχίζοντας τα βουνά της Πολιτείας. «Το πιο εντυπωσιακό απ' όλα σε αυτό το ζώο είναι ότι συνεχίζει να διανύει μεγάλες αποστάσεις: 10, 20, 30 χιλιόμετρα μέσα στη νύχτα, πάνω στα βουνά», δήλωσε στην εφημερίδα «Σιάτλ Τάιμς» ο Τζον Στέφενσον από την Υπηρεσία Φυσικής Προστασίας του Ορεγκον.

Η ηλεκτρονική συσκευή στον λαιμό του, κάποια ίχνη και μερικά ξεσκισμένα κουφάρια ζώων δείχνουν ότι ο ερωτευμένος λύκος βρίσκεται σήμερα ένα βήμα από τον παράδεισο της Καλιφόρνιας όπου θα μπορούσε να ζήσει χωρίς τον κίνδυνο να πέσει νεκρός από τις σφαίρες των ρέιντζερ. Οι καλιφορνέζοι κτηνοτρόφοι, πάντως, δεν διαφέρουν πολύ από τους συναδέλφους τους του Ορεγκον. «Θα ήταν καταστροφικό λάθος», δηλώνει ο Τζεφ Φόουλ, ο οποίος μετρά ήδη απώλειες στα οικόσιτά του εξαιτίας των κογιότ και των αρκούδων της περιοχής. Και ας επιμένουν οι οικολόγοι ότι όλα τα ζώα, επομένως και ο OR7, αποτελούν μέρος του οικοσυστήματος.
http://ethel-sinadelfos.blogspot.com/2012/01/1224.html

ΜΑΣΚΕΣ - Πες μου αν θέλεις κάτι

http://youtu.be/pVXVU8yeF0I
ΜΑΣΚΕΣ - Πες μου αν θέλεις κάτι
Από το album: Γέφυρες στις Ταράτσες (MinosEmi 2002)
Στίχοι-Μουσική: Παύλος Σιδηρόπουλος