Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

mac

wibbitz

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Η πρώτη σύλληψη στην Κομοτηνή για κακοποίηση ζώου


Απογευματινές ώρες της 24ης Αυγούστου 2011, δεχθήκαμε σωρεία τηλεφωνημάτων από συμπολίτες μας, οι οποίοι κατήγγειλαν τόσο σε εμάς όσο και στην αστυνομία, την κακοποίηση και το ξυλοδαρμό ενός σκύλου, στην περιοχή Εκτενεπόλ, από τον Λ.Α του Χ. και της Μ. γεννηθείς στις 3-12-1951, κατοίκου Κομοτηνής.
Μέλη της φιλοζωικής καθώς και η αστυνομία της Κομοτηνής έσπευσαν άμεσα στην περιοχή. Εκεί αντικρίσαμε τον .....
Λ.Α σε έξαλλη κατάσταση, κρατώντας φτυάρι και ξύλα στα χέρια του και το άτυχο ζώο κρυμμένο κάτω από ένα αυτοκίνητο να προσπαθεί να γλυτώσει από τη μανία του Λ.Α.

Το άτυχο ζώο έφερε τραύματα στο σώμα του, αίματα στο στόμα του καθώς τα δόντια του είχαν όλα σχεδόν σπάσει. Ο Λ.Α. ήταν παρών και όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, αιτία αυτής της φρικτής πράξης του ήταν ότι το ζώο του έφαγε έναν κόκορα!
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λ.Α. είχε ανοιχτή την πόρτα της αυλής του και οι κότες και οι κόκορες του, περιτριγύριζαν ελεύθερα μέσα σ’ αυτήν.

Εφόσον ακολούθησαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς αστυνομίας ο Λ.Α. οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Θα θέλαμε ως φιλοζωική Κομοτηνής να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στους συμπολίτες μας για την ευαισθησία που έδειξαν και μας βοήθησαν να σώσουμε το ζώο, καθώς και τα συγχαρητήριά μας στο Α.Τ. Κομοτηνής για την άμεση ανταπόκρισή του στο κάλεσμά μας, αποδεικνύοντας ότι οι νόμοι τουλάχιστον στην Κομοτηνή εφαρμόζονται!!!

ΔΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Το 2012 οι αποζημιώσεις για το πράσινο σκουλήκι


Μέχρι το 2012 θα πρέπει να περιμένουν οι παραγωγοί βαμβακιού για να λάβουν τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές υπέστησαν με την προσβολή των καλλιεργειών τους από πράσινο σκουλήκι κατά το 2010. Αντίθετα για τις ζημίες από τις βροχοπτώσεις, η καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Οκτώβριο.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, δήλωσε σχετικά με τις ζημίες του 2010 από το πράσινο σκουλήκι ότι το Υπουργείο έχει αποστείλει στο Υπουργείο Οικονομικών τον φάκελο με τα απαιτούμενα στοιχεία προκειμένου αυτός να διαβιβαστεί στη συνέχεια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να δώσει την έγκριση της για να καλυφθούν οι ζημίες από το πρόγραμμα των κρατικών ενισχύσεων.

Όπως είπε ο υπουργός πρόσθεσε ότι τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα, αφού έχουν εγγραφεί τα απαιτούμενα κονδύλια στον προϋπολογισμό του 2011.


http://www.zougla.gr

Το 2012 οι αποζημιώσεις για το πράσινο σκουλήκι

Μέχρι το 2012 θα πρέπει να περιμένουν οι παραγωγοί βαμβακιού για να λάβουν τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές υπέστησαν με την προσβολή των καλλιεργειών τους από πράσινο σκουλήκι κατά το 2010. Αντίθετα για τις ζημίες από τις βροχοπτώσεις, η καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Οκτώβριο.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, δήλωσε σχετικά με τις ζημίες του 2010 από το πράσινο σκουλήκι ότι το Υπουργείο έχει αποστείλει στο Υπουργείο Οικονομικών τον φάκελο με τα απαιτούμενα στοιχεία προκειμένου αυτός να διαβιβαστεί στη συνέχεια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να δώσει την έγκριση της για να καλυφθούν οι ζημίες από το πρόγραμμα των κρατικών ενισχύσεων.

Όπως είπε ο υπουργός πρόσθεσε ότι τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα, αφού έχουν εγγραφεί τα απαιτούμενα κονδύλια στον προϋπολογισμό του 2011.


http://www.zougla.gr

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

precious info-Tasos Mitakidis remix.flv




ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ!!!

Οι σκύλοι «μυρίζουν» (και) τον καρκίνο του πνεύμο


Ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι μπορούν να ανιχνεύσουν με μεγάλη αποτελεσματικότητα τον καρκίνο του πνεύμονα, διαχωρίζοντάς τον από την χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και το κάπνισμα, αναφέρουν ερευνητές από τη Γερμανία.

Όπως γράφουν στην «Ευρωπαϊκή Αναπνευστική Επιθεώρηση» (ERJ), η ακρίβεια στη «διάγνωση» του καρκίνου φτάνει το 71%. Ωστόσο, οι επιστήμονες δεν ξέρουν ποια χημική ουσία μυρίζουν οι σκύλοι, γι’ αυτό και δεν μπορεί ακόμα το εύρημά τους να βρει πρακτική εφαρμογή.

Οι πρώτες αναφορές για την ικανότητα των σκύλων να «μυρίζουν» τον καρκίνο, δημοσιεύθηκαν το 1989. Έκτοτε, αλλεπάλληλες μελέτες επιβεβαίωσαν πως τα εκπαιδευμένα σκυλιά μπορούν να ανιχνεύσουν καρκίνους, όπως αυτοί του δέρματος, της ουροδόχου κύστεως, του παχέος εντέρου και του μαστού.

Τα ευρήματα αυτά ωθούν τους επιστήμονες να πιστεύουν πως οι καρκινικοί όγκοι εκκρίνουν πτητικές χημικές ουσίες, τις οποίες ανιχνεύουν οι σκύλοι.

Στη νέα μελέτη, επιστήμονες από το Νοσοκομείο του Σίλερχεε, εκπαίδευσαν τέσσερις σκύλους – δύο γερμανικά σέφερντ, ένα αυστραλιανό σέφερντ και ένα λαμπραντόρ – να ανιχνεύουν τον καρκίνο του πνεύμονα.

Στη συνέχεια, έβαλαν τους σκύλους να μυρίσουν σωλήνες, μέσα στους οποίους είχαν εκπνεύσει τρεις ομάδες εθελοντών: 110 υγιείς άνθρωποι, 60 πάσχοντες από καρκίνο του πνεύμονα και 50 ασθενείς με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ).

Στο 90% των περιπτώσεων, η ΧΑΠ και ο καρκίνος του πνεύμονα οφείλονται στο κάπνισμα.

Οι σκύλοι μύριζαν τους σωλήνες και κάθονταν κάτω, όταν ανίχνευαν την «μυρωδιά» του καρκίνου του πνεύμονα – κάτι που έκαναν με επιτυχία στο 71% των περιπτώσεων.

«Ως φαίνεται, στην ανάσα των ατόμων με καρκίνο του πνεύμονα εκλύονται χημικές ουσίες διαφορετικές απ’ ό,τι στους υγιείς ανθρώπους, στους καπνιστές ή στα άτομα με ΧΑΠ», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Θόρστεν Βάλες.

«Η οσφρητική ικανότητα των σκύλων είναι οξεία και έτσι αντιλαμβάνονται τις αδιόρατες χημικές διαφορές, ακόμα και στα πρώτα στάδια του καρκίνου. Τα ευρήματά μας επιβεβαιώνουν πως υπάρχει κάποιος πτητικός δείκτης στον καρκίνο».



http://ygeia.tanea.gr

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Ποιά γυαλιά ηλίου σου ταιριάζουν


Απαραίτητο καλοκαιρινό αξεσουάρ μόδας, αλλά και πολύτιμος σύμμαχος της υγείας των ματιών, τα γυαλιά ηλίου υπάρχουν σε μια τεράστια ποικιλία σχεδίων. Επίλεξε το κατάλληλο για σένα ανάλογα με το σχήμα του προ­σώπου σου, ώστε να σε κολα­κεύουν και να αναδει­κνύουν τον δικό σουπροσωπικό τύπο.

Αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο, προτίμησε γυαλιά με ίσιες γραμμές, όπως τα τετρά­γωνα. Τα σκούρα χρώματα, όπως το μαύρο και της ταρτα­ρούγας, κολα­κεύουν περισσότερο το σχήμα του προσώπου σου.

Αν έχεις τετράγωνο πρόσωπο, προτίμησε γυαλιά σε οβάλ ή στρογγυλό σχήμα, όπως τα κλασικά των αεροπόρων. Το επάνω μέρος τους πρέπει να βρίσκεται αρκετά ψηλά ώστε να μην υπογραμμίζει το τετράγωνο σαγόνι.

Αν έχεις τριγωνικό πρόσωπο με φαρδύ μέτωπο και μυτερό πιγούνι, επίλεξε γυαλιά με λεπτό σκελετό και κάθετες γραμμές για να εξισορροπήσεις το κάτω μέρος του προσώπου.

Αν έχεις οβάλ πρόσωπο, είσαι τυχερή γιατί μπορείς να φο­­ρέσεις οποιοδήποτε σχήμα γυα­λιών, αρκεί το μέγεθος να είναι ανάλογο με το πρόσωπό σου.

Αν έχεις πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς, απόφυγε τα πολύ φαρδιά γυαλιά που θα τονίσουν το πιγούνι σου. Το ιδανικό μοντέλο για σένα είναι τα γυαλιά των αεροπόρων.

Αν έχεις μικρό πρόσωπο, απόφυγε τα γυαλιά με χοντρό σκελετό.

Αν έχεις μακρόστενο πρόσωπο, προτίμησε τον τετράγωνο σκελετό, που θα προσθέσει πλάτος και θα εναρμονιστεί με το μήκος του προσώπου σου.

Εκτός όμως από το σχήμα του προ­σώπου, το χρώμα της επιδερ­μί­δας επίσης παίζει σημα­ντικό ρόλο στην επιλογή των γυαλιών ηλίου.

Αν έχεις λευκή επιδερ­μίδα προτίμησε έναν ελαφρύ σκελετό σε χρώματα όπως το ροζ ή το μελί, απο­φεύ­γοντας σε οποια­δήποτε περίπτωση τα σκούρα χρώ­ματα, καθώς και τα διάφανα, το μπλε και το πράσινο, που θα σε κάνουν να δείχνεις πολύ χλωμή.

Αν έχεις σκούρα επιδερμίδα προτίμησε έναν σκελετό σε ασημί, χρυσό ή διάφανο χρώμα, αποφεύ­γοντας το μαύρο που είναι πολύ βαρύ.

Γενικές συμβουλές:

Τα γυαλιά ηλίου χωρίς σκελετό ή το μοντέλο των αερο­πόρων ταιριάζουν στα περισσότερα πρόσωπα

Τα μάτια σου πρέπει να βρίσκο­νται στη μέση των φακών

Τα γυαλιά σας δεν πρέπει να είναι τόσο μικρά ώστε να φαίνονται τα φρύ­δια σου από πάνω

Η άκρη του σκελετού πρέπει να είναι ελάχιστα πιο φαρδιά από το φαρδύτερο σημείο του προσώπου σου.



/www.womenonly.gr

Διακοπές χωρίς τετράποδες «ντροπές»


Οι διακοπές είναι εδώ για τους περισσότερους και επειδή δυστυχώς σε πολλά μέρη της Ελλάδας, συνεχίζουν να υπάρχουν τα λεγόμενα “βαρελόσκυλα” αλλά και να γίνονται κακοποιήσεις ζώων, δημοσιεύουμε επιστολή-πρωτόκολλο ευζωίας ζώων, που απέστειλε στην εισαγγελία Ηρακλείου η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντολογική Ομοσπονδία, χρήσιμο και για τυχόν περιπτώσεις που θα συναντήσετε και που χρίζουν καταγγελίας. «Βάσει του νόμου 1197/81 εφόσον δεν τηρούνται τα παρακάτω συνιστούν ποινικό αδίκημα:

α) Χορήγηση καταλλήλου και επαρκούς δια το είδος τροφής και ύδατος. Απολύτως ακατάλληλη στα «βαρελόσκυλα» η χορήγηση «ψοφιμιών» ως τροφή. Καθαρό νερό, όχι μουχλιασμένο, λασπωμένο και πράσινο. Το καλοκαίρι απαγορεύεται να αφήνονται απότιστα γενικά όλα τα ζώα.

β) Εξασφάλιση άνετου, υγιεινού και προσαρμοσμένου στο φυσικό τρόπον διαβιώσεώς των ζώων καταλύματος. Σε αυτή την κατηγορία δεν εμπίπτουν τα βαρέλια, ντεπόζιτα ή άλλες πρόχειρες κατασκευές που δεν παρέχουν προστασία από τις καιρικές συνθήκες στα ζώα πάσης φύσεως...

Επίσης σε περιπτώσεις που υπάρχει κάποιο είδος καταλύματος αυτό θα πρέπει να προστατεύεται από τον καύσωνα, από το κρύο, τον παγετό και τις βροχές. Δεν πρέπει να βρίσκονται τα όποια καταλύματα στο έλεος των καιρικών συνθηκών. Αυτό εμπεριέχει «φόνο», βασανισμό και κακοποίηση.

Βάσει του νόμου 2017/92, άρθρο 3 , παρ 1. «κανείς δεν πρέπει να κάνει άσκοπα ένα ζώο συντροφιάς να πονά, υποφέρει ή να αγωνιά. Άρθρο 4 , παρ. 2,β «Κάθε άτομο που έχει ένα ζώο συντροφιάς πρέπει να του παρέχει τις κατάλληλες δυνατότητες άσκησης».

Νόμος 3170/2003 Άρθρο 2 , Υποχρεώσεις Ιδιοκτητών. Υποχρεωτική είναι η ηλεκτρονική σήμανση και η μέριμνα για την ευζωία του. Απαγορεύεται κάθετα η μόνιμη παραμονή σε μπαλκόνια ή σε ακάλυπτους χώρους πολυκατοικιών κλπ. Καθώς και το μόνιμο δέσιμο με αλυσίδα.

Εφόσον το ζώο αφαιρεθεί από το σημείο που έγινε η καταγγελία, ο κηδεμόνας είναι υποχρεωμένος να καταδείξει στα αστυνομικά όργανα το σημείο που βρίσκεται.

http://www.enet.gr

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

«Στοπ» στα τσίρκο και στην κακοποίηση των ζώων!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Απαγορεύονται τα τσίρκο, δημιουργείται διαδικτυακή βάση για τα τσιπ, γίνονται αυστηρότερες οι ποινές για την κακοποίηση των ζώων ενώ οι δήμοι θα είναι πλέον υπεύθυνοι να δημιουργήσουν καταφύγια για τα αδέσποτα της πόλης τους μέσα σε δύο το πολύ έτη. Ακόμα θα επιτρέπεται πλέον η μεταφορά των ζώων από όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μέσα σε ειδικά κλουβιά. Αυτές είναι κάποιες από τις ρυθμίσεις που προβλέπει το νέο σχέδιο νόμου για τα ζώα.





http://www.kefalonizw.com

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Αστείες στιγμές ζώων

Το…Top Dog Model της Αμερικής


ο μικρό 4χρονο Τσιουάουα ψηφίστηκε σε διαγωνισμό για να μπει στο ημερολόγιο του 2011 για το America’s Top Dog Model για το μήνα Νοέμβριο.
Το σκυλάκι που ακούει στο όνομα ”Aila Pearl Belle Schauer” ποζάρει φορώντας πράσινο μπλουζάκι, ”διαβάζοντας” ένα βιβλίο.

Συμβολίζει έτσι ότι μαθαίνει πώς θα σώσει το περιβάλλον και στέλνει το μήνυμα ευαισθητοποίησης σε όλη την Αμερική.











http://mousouda.gr

Νεκρό το γαϊδουράκι που βασάνισαν στη Ναυπακτία


Δηλητηριάστηκε από τα χημικά
Νεκρό βρέθηκε σήμερα το πρωί το μικρό γαϊδούρι που άγνωστοι είχαν βασανίσει στο χωριό Στράνωμα της Ναυπακτίας.

Σύμφωνα με τον κτηνίατρο που εξέτασε το νεκρό ζώο, το γαϊδουράκι προφανώς δηλητηριάστηκε από τις χημικές ουσίες, που έφερε στο σώμα του. Τα χημικά τα έριξαν στη ράχη του άγνωστοι από το χωριό για να τον μετατρέψουν σε ζωντανό δόλωμα για αγρίμια της περιοχής.

Τα χημικά έμειναν επάνω στο δέρμα του ζώου για περισσότερες από 10 μέρες. Η επιδερμίδα του τα απορρόφησε. Το δηλητήριο πέρασε στο αίμα και στα ζωτικά του όργανα. Όταν τον εντόπισαν την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα ήταν σε άθλια κατάσταση, και δυστυχώς όλες οι υπηρεσίες ήταν κλειστές για να τον φροντίσουν.

Και όμως χάρη στις προσπάθειες των ανθρώπων που τον βρήκαν το ζώο ήπιε νερό, έφαγε σανό και δέχτηκε την φροντίδα τους, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Πηγή: zoosos.gr

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

«Έλουσαν» γαϊδουράκι με χημικά!


Κοντά στο χωριό Στράνωμα της ορεινής Ναυπακτίας ο φοιτητής Βασίλης Νούλας εντόπισε το γαϊδουράκι, που βλέπετε, το οποίο κάποιοι είχαν πασαλείψει με χημική ουσία και μέλι και το είχαν εγκαταλείψει λίγο έξω από τον οικισμό, προκειμένου να γίνει βορά (ένα είδος «ζωντανής» φόλας!) για τα αγρίμια της περιοχής (αν υπάρχουν τέτοια), τα οποία επίσης θέλουν να ξεπαστρέψουν οι φιλόζωοι κάτοικοι!
Το δύστυχο ζώο, που βρίσκεται σε φριχτή κατάσταση εδώ και μια εβδομάδα, πήγε να πιει νερό σε μια πηγή. Εκεί ένας βοσκός της περιοχής, ο κ. Κώστας, είδε πως τα χημικά που είχε στη ράχη του έσταζαν μέσα στο νερό, από το οποίο ποτίζεται και το δικό του κοπάδι.
Μετά από δεκάδες τηλεφωνήματα στον αστυνομικό διευθυντή Αιτωλίας, Κώστα Κυριακόπουλο, την Πυροσβεστική Ναυπάκτου, τον Φιλοζωικό Σύλλογο Ναυπάκτου, καταβάλλεται προσπάθεια να βρεθεί έστω ένα αγροτικό αυτοκίνητο, προκειμένου το ζώο να μεταφερθεί σε κτηνίατρο, για τις πρώτες βοήθειες ή για ευθανασία, αν η κατάσταση του δεν είναι αναστρέψιμη.
Ο Βασίλης Νούλας, που κατάφερε με κόπο να ανεβάσει το ζώο από την χαράδρα που βρισκόταν, του έδωσε νερό και ακολουθεί τις οδηγίες που του δίνει η Νατάσα Μπομπομπολάκη, από τα Χανιά της Κρήτης.
Ο Βασίλης εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι μόλις προχθές έχασε τον σκύλο του από φόλα, που κάποιοι είχαν βάλει για να εξοντώσουν τις αλεπούδες της περιοχής!
Πηγή: www.zoosos.gr

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Ανακαλύφθηκαν 14 νέα είδη ζώων στη Βραζιλία ""


"Επιστήμονες ανακάλυψαν στη χορτολιβαδική έκταση Cerrado της Βραζιλίας, που τείνει να εξαφανιστεί από την εκτεταμένη καλλιέργεια, μία σαύρα χωρίς πόδια, έναν νάνο δρυοκολάπτη και άλλα 12 νέα είδη ζώων."

Σύμφωνα με δήλωση του οργανισμού Conservation International (CI), η ομάδα των Αμερικανών και Βραζιλιάνων επιστημόνων ανακάλυψε τα νέα αυτά είδη κατά τη διάρκεια μία αποστολής 29 ημερών στην αχανή χορτολιβαδική έκταση της Βραζιλίας, μία από τις 34 εκτάσεις προστασίας της βιοποικιλότητας παγκοσμίως.

Το Cerrado, όπως και πολλές ακόμα χορτολιβαδικές εκτάσεις, απειλούνται από την εκτεταμένη καλλιέργεια. Η αποστολή επικεντρώθηκε στην περιοχή του Οικολογικού Σταθμού Serra Geral do Tocantins και της γύρω περιοχής, μία έκταση 7.160 τ.χλμ, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη έκταση του Cerrado.

Τα 14 νέα είδη ζώων που ανακαλύφθηκαν περιλαμβάνουν 8 είδη ψαριών, 3 είδη ερπετών, 1 αμφίβιο, 1 θηλαστικό και 1 πτηνό.

Το νέο είδος σαύρας, του γένους Bachia, μοιάζει κατά πολύ με το φίδι, γιατί δεν έχει πόδια και γιατί χρησιμοποιεί το μυτερό του ρύγχος προκειμένου να κινηθεί στο αμμώδες έδαφος, όπου ζει κατά κύριο λόγο.

Ο δρυοκολάπτης, του γένους Picumnus και ο κερασφόρος βάτραχος, του γένους Proceratophrys είναι δύο ακόμα από τα εντυπωσιακά νέα ευρήματα.


Εκτός, όμως, από τα 14 νέα είδη ζώων, οι επιστήμονες κατέγραψαν και διάφορα ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση, όπως οι παπαγάλοι Υάκινθοι Μακάο, τα ελάφια των βάλτων, τα αρμαντίλλο με τις τρεις ζώνες, οι χηνοπρίστες και ο νάνος τίναμος. Τα ζώα αυτά είναι μερικά μόνο από τα 440 είδη σπονδυλωτών που καταγράφηκαν.

«Πρέπει να γνωρίσουμε καλύτερα τις προστατευόμενες περιοχές και ιδιαίτερα τους οικολογικούς σταθμούς, κύριος σκοπός των οποίων είναι η επιστημονική γνώστη για την βιοποικιλότητα στη Βραζιλία, που έχει μελετηθεί ελάχιστα αλλά απειλείται σε τεράστιο βαθμό,» εξήγησε ο επικεφαλής της αποστολής Cristiano Nogueira.




http://gelaste.pblogs.gr